Столична община не е готова с Бюджет 2021, което е

...
Столична община не е готова с Бюджет 2021, което е
Коментари Харесай

Паргов: Столична община не е готова с Бюджет 2021

Столична община не е подготвена с Бюджет 2021, което е казус. В средата на декември към момента никой не е виждал проектобюджета за идната година, който към този момент трябваше да е показан на общинските съветници. Това съобщи водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите Калоян Паргов при започване на съвещанието на СОС.

" Обикновено по това време към този момент разполагаме с проекторамката на бюджета за идната година. По това време започваха и публичните разисквания с разнообразни целеви групи и неправителствени организации “, напомни Паргов и означи, че най-важното, изключително в положение на рецесия, защото Бюджет 2021 ще бъде спешен антиковиден бюджет, няма нищо по-добро от това да се реализира бистрота при изработването му.

„ Искрено се надявам, че зад маската на коронавирус рецесията няма да приемем бюджет на мрачно, в последния миг, когато ще бъдем сложени пред алтернативата да го подкрепим или не “, уточни Паргов и добави, че става дума за обособените сегменти и параметри на всеки един бюджет, които са свързани с десетки и стотици хиляди ориси на софиянци. „ Не единствено хора, които чакат от нас социално-икономическа поддръжка, само че и на бизнеса в София, с помощта на който София наподобява такава каквато е сега “, сподели ръководителят на БСП-София.

Той напомни, че преди няколко години, след плевел спор в СОС с присъединяване на кмета на София, е реализирано единодушие, че бюджетът на столицата би трябвало да стартира да се разисква доста по-рано от месец декември, най-малко по обособените съставни елементи и посоки, посредством които ще се търси налагането на политики, с които да се облекчи ситуацията или да се решат съответни проблеми на софиянци.

„ Очевидно, че тази година няма да е по този начин “, установи Паргов и настоя още през идната седмица, да има съвещание на председателския съвет на СОС, на което да се чуе мнението на всеки един представител на политическите групи, в това число и на самостоятелните общински съветници, във връзка с Бюджет 2021.

По думите му сме в края на една тежка, изпълнена с проблеми и напрежение 2020 година Година, която сложи на тестване всяка една от системите в София – и в превоза, и общинската стопанска система, и обществените системи. „ Следващата 2021 година ще е година с тежки социално-икономически последици от това, което преживяхме и ще продължаваме да претърпяваме. Ето за какво е извънредно време да се разиска и да се създаде първия коронавирус бюджет в историята на нашата столица. И да се надяваме, че ще бъде последният ", сподели Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР