Стокообменът между България и Япония е на стойност 151 млн.

...
Стокообменът между България и Япония е на стойност 151 млн.
Коментари Харесай

Рекорден стокообмен между България и Япония за последните 10 години

Стокообменът сред България и Япония е на стойност 151 млн. щ.д., което е най-високото постигано равнище на взаимната търговия от 2008 година насам.

Това е станало известно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и посланика на Япония Масато Ватанабе, оповестиха от министерството. Има благоприятни условия за нахлуване на редица български артикули на японския пазар като виновност, млечни артикули, розово масло, рибни артикули. "Желанието ни е да поощрим българо-японския търговско-икономически продан с повече срещи на държавно равнище и контакти сред бизнеса от двете страни ", е споделил зам.-министър Манолев.

През последните години има положителен тренд на повишаване на японските вложения в България и би трябвало да използваме този факт, с цел да поканим и други японски компании да дойдат в България, е показал дипломат Ватанабе. Двамата са постигнали единодушие да се подхващат координирани дейности за поощряване на контактите сред български и японски компании и дребни и междинни предприятия.
Зам.-министър Манолев е подчертал и значимостта на завършилите договаряния за Споразумението за свободна търговия сред Япония и Европейски Съюз, което се чака да се отрази и на комерсиалните връзки на страните-членски с азиатската страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР