Стокхолм. Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви, че е получила първата

...
Стокхолм. Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви, че е получила първата
Коментари Харесай

Daily Mail: Грета Тунберг се ваксинира и призова за справедливо разпределение на дозите

Стокхолм. Шведската екоактивистка Грета Тунберг съобщи, че е получила първата игла на коронавирусната ваксина, написа Daily Mail .

На страницата си в „ Туитър “ Тунберг означи, че след първата имунизация против COVID-19, тя се усеща „ доста признателна “, а също по този начин осъжда „ извънредно неравномерното “ систематизиране на имунизациите в света.

„ Днес получих първата си доза от имунизацията COVID-19. Много съм признателна, че имам шанса да да пребивавам в онази част на света, където към този момент мога да да се имунизирам “, написа 18-годишната екоактивистка.

Today I got my first COVID-19 vaccination dose. I am extremely grateful and privileged to be able to live in a part of the world where I can already get vaccinated. The vaccine distribution around the world is extremely unequal. 1/2
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)

Освен това, Тунберг, която предизвиква другите да последват образеца й да се имунизират против ковид, цитира статистика от The New York Times, отбелязвайки, че 84% от международните дози ваксини са били употребявани в страни с висок и по-висок от междинния приход. „ Само 0,3 % от медикаментите са били употребявани в страни с ниски приходи “, добави тя.

„ Никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност. Но когато ви предложат ваксина, не се колебайте. Това избавя животи “, заключи Тунберг.

Както напомня Daily Mail, по-рано футболистът Дейвид Бекъм, актрисата Оливия Колман и певицата Били Айлиш, наред с други, се обърнаха към международните водачи с апел да споделят дози коронавирусни ваксини със страните с ниски приходи.

Преди срещата на върха на водачите на Г-7 посланиците и поддръжниците на УНИЦЕФ издадоха взаимно писмо, в което предизвестяват за риска от разпространяване на нови варианти на ковид при липса на „ заслужено и отмерено “ доставяне с ваксини в интернационален проект.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР