Стоим твърдо зад изграждането на нови ядрени мощности – АЕЦ

...
Стоим твърдо зад изграждането на нови ядрени мощности – АЕЦ
Коментари Харесай

Манолова: Стоим твърдо зад изграждането на АЕЦ „Белене“

Стоим твърдо зад построяването на нови нуклеарни мощности – АЕЦ „ Белене “ и седми и осми блок в АЕЦ „ Козлодуй “. И за най-големите скептици към този момент е ясно, поради енергийната рецесия и високата цена на тока, че България има потребност от нови атомни мощности.

Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в Козлодуй, където през днешния ден се срещна с жители. Тя бе безапелационна, че АЕЦ „ Козлодуй “ и АЕЦ „ Белене “ не би трябвало да се опълчват, тъй като само посредством атомна сила може да се подсигурява енергийна самостоятелност и просперираща стопанска система в България.

Ако не желаеме дребният бизнес да заплаща безценен ток, в случай че не желаеме семействата да са в неспособност да си платят сметките, би трябвало да заложим на развиването на атомната енергетика в България, сподели Манолова. 

Тя напомни, че през предходната седмица Европейската комисия съобщи, че признава атомната сила за зелена сила. Това значи, че се отваря опция за европейски средства за седми и осми блок в АЕЦ „ Козлодуй “ и за плана АЕЦ „ Белене “, изясни Манолова.

Държавата да си влезе във функционалностите и да поддържа семействата и дребните компании. Настояваме за незабавна и задоволителна финансова поддръжка от страна на страната за по-високите сметки за ток на бизнеса, учебните заведения, лечебните заведения, детските градини и ясли. В началото на ноември те ще получат три пъти по-високи сметки за ток.

Средната цена на тока за бизнеса през октомври е 380 лева на мегаватчас, а КЕВР е определила цена 120 лева Това значи, че компенсацията би трябвало да бъде 260 лева на мегаватчас, а не 110 лева, както реши държавното управление, сподели още Манолова.

Тя бе безапелационна, че страната би трябвало да поддържа и семействата, които от 1 януари ги чака „ токов удар “ с по-високите сметки за ток, вода, парно и природен газ. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР