Стогодишнина посрещна Надежда Шиндева от Тракия. Районният кмет Костадин Димитров

...
Стогодишнина посрещна Надежда Шиндева от Тракия. Районният кмет Костадин Димитров
Коментари Харесай

Костадин Димитров поздрави 100-годишната Надежда Шиндева за празника

Стогодишнина посрещна Надежда Шиндева от " Тракия ". Районният кмет Костадин Димитров персонално я поздрави за вековния празник. Тази заран от името на администрацията той я зарадва с празнична торта и й връчи специфична грамота.

" Много са 100 години, да си жива и здрава! ", пожела й кметът на " Тракия " Костадин Димитров. " На мен ми се видяха малко ", отвърна му баба Надежда и му описа за фамилията и живота си.

Надежда  Шиндева е родена на 01.07.1918 година в Пловдив.  Отгледала е две деца, трима внука и шестима правнука. Вчера членовете на семейство са се събрали от чужбина и България, с цел да отпразнуват юбилея.

" Диетата ни бе сиромашка - боб и леща, а за празниците слагахме на трапезата агнешко. Работила съм всякаква домакинска работа, и съм копала, и съм тъкала ", показа рецептата си за дългоденствие Надежда Шиндева. " Мъжът ми бе шивач. И аз съм го слушала, и том ме е слушал ",  каза столетницата. Всяко лято прекарвали на село Свежен на чист въздух и природа, описа още тя.

На Костадин Димитров и представителите на кметството 100-годишната Надежда Шиндева подари Библия и им пожела постоянно да бъдат положителни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР