Стофъл Вандоорн пристига този уикенд в Германия, поглеждайки към бъдещето

...
Стофъл Вандоорн пристига този уикенд в Германия, поглеждайки към бъдещето
Коментари Харесай

Вандоорн се надява да е направил достатъчно, за да остане в Макларън

Стофъл Вандоорн идва този уикенд в Германия, поглеждайки към бъдещето си във Формула 1. Белгиецът стартира сезона като записа точки в първите четири надпревари. От Азербайджан насам, обаче, той не е завършвал в топ 10, и има общо 8 точки в шампионата, до момента в който съотборникът му Фернандо Алонсо е с 40.

До този миг тимът не е оповестил какви са проектите за 2019 във връзка с пилотското дуо. Това е частично обяснимо с огромните разтърсвания, които претърпя тима, откакто Зак Браун разгласи преломни структурни промени. Разбира се, в най-голяма степен ще има значение решението на Алонсо дали да продължи да се състезава във Ф1 за Макларън или ще избра нещо друго.

Условията са такива, че Вандоорн има разполагаем единствено два уикенда преди лятната пауза, с цел да усъвършенства представянето си и да даде поръчка, че заслужава място и следващата година.

" Със сигурност тази година и половина не се получи по метода, по който се надявах във Ф1 " призна Стофъл. " През тези два сезона разполагаме с кола, с която е доста мъчно да се бориш за точки. При такива условия не е елементарно да покажеш какво можеш. Но такава е обстановката, в която се намираме ".

Този уикенд на " Хокенхайм " ще бъде първи за Вандоорн във Формула 1, защото пистата отсъстваше от календара за 2017. Въпреки това, той е пилотирал тук в други серии. Белгиецът се е състезавал на трасето в GP2 и има записан подиум.

" Хокенхайм " е предизвикателство с дългите прави и изисква доста мощ. Третата DRS зона ще даде опция за изпреварване, тъй че да се надяваме на забавно съревнование ".

Vandoorne hopes he's done enough to stay at McLaren https://t.co/E7ACw3hMPj pic.twitter.com/8xHf6qwR2M
— GP Today (@GP_Today) 19 юли 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР