Сто фотографски портрета на Константин Вълков представя от 15 април

...
Сто фотографски портрета на Константин Вълков представя от 15 април
Коментари Харесай

Сто фотографски портрета на Константин Вълков оживяват в гоСТОЛюбив

Сто фотографски портрета на Константин Вълков показва от 15 април до 8 май изложбата " On Air. Гостите на Дарик радио ", която можем да забележим в Националната художествена изложба.

" Журналистите в едно радио не знаят точния брой на слушателите си, не усещат тяхното внимание и реакции, не чуват ехото от думите си. Ефирът на обективната публицистика е платформа на отговорността в общественото говорене, с всички тънкости на дипломатичността да се разпространяват отзиви и позиции, експертни разбори, редки гледни точки, необятни полемики ", споделят уредниците.

Фотографската галерия “On Air” e колективен портрет на гостите в ефира на Дарик радио и е втора част от образния план " гоСТОЛюбив " от 2019 година. Това е следващата галерия на медията. Автор на фотографиите е Константин Вълков – програмен шеф на Дарик, а куратор е Мариета Ценова.

Изложбата е с влияние на документална хроника – безпристрастна и справедлива. Селекция от 100 черно-бели фотографски портрета на обществени персони. Президенти, министър председатели, общественици, финансисти, актьори, художници, писатели, публицисти, като интервалът на снимането им е от началото на 2019 година до март 2022 година.

В диапазона сред черното и бялото, с контрастна светлина, фотографиите са в традицията на класическия портрет – минималистични, с акцент на моментното положение. Без външни елементи и предварителна подготовка, те са съсредоточени в хващане на краткотрайни страсти.

За фотографа: Константин Вълков е програмен шеф на Дарик радио. От 2018 осъществя образната поредност “гоСТОЛюбив”, в която снима гостите на Дарик. Над 200 са портретите в нея. Константин Вълков е работил в “Ретро радио” и списание “Егоист”, създател е на публикации в доста български и задгранични вестници и списания.

За куратора: Мариета Ценова е називисим куратор, работила е като арт шеф и стилист на списание “Егоист”, както и на голям брой печатни издания и планове в Европа. Има редица независими изложения, работила е и по видеоклиповете на именити български актьори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР