Стивън Хокинг е повече от физика-теоретик от филма за неговия

...
Стивън Хокинг е повече от физика-теоретик от филма за неговия
Коментари Харесай

Урок по живот от Стивън Хокинг

 Стивън Хокинг

Стивън Хокинг е повече от физика-теоретик от кино лентата за неговия живот, който взе „ Оскар “. Неговият принос не се лимитира единствено със света на науката.

Той е пример за подражателство за тези, които желаят да научат повече за света и живота. Хокинг ни оказва помощ да разберем по-добре планетата, само че в това време и самите себе си. Ето няколко цитати на Стивън Хокинг.

Аз съм просто дете, което по този начин и не порасна. До през днешния ден не преставам да си задавам въпроси „ по какъв начин “ и „ за какво “. И от време на време намирам отговори.

Хокинг ни припомня, че би трябвало да останем любознателни, такива, каквито сме били като деца. Той приказва за това какъв брой е значимо да бъдем смели.

Можем да открием този свят за себе си, като просто задаваме въпроси.Разбира се не всеки път получаваме отговорите, които желаеме, или пък въобще не получаваме отговори само че това не би трябвало да ни стопира.

Животът самичък по себе си е един огромен загадъчен знак и надали в миналото хората ще спрат да задават въпроси за себе си и другите.

Ако трябваше да предпочитам супер воин, щяха да избера Супермен. Той е всичко, което не съм аз.

Въпреки своята талантливост и триумф, Стивън, както всички други, има фантазии. В последна сметка всички сме хора и като такива можем да вършим единствено това, което ни разрешава нашият разсъдък и тяло.

И макар че не притежаваме супер качества, всеки ден ни дава голям брой благоприятни условия да бъдем герои.

Миналото, както и бъдещето, е несигурно и съществува единствено като набор от благоприятни условия.

Това е още едно доказателство, че би трябвало да живеем в сегашното. Можем да вършим велики каузи, само че единствено в сегашното.

Можем да поглеждаме към предишното, мислейки за предоставените благоприятни условия, и да строим проекти за бъдещето. Но тъкмо през днешния ден имаме отличен късмет да създадем нещо.

Наскоро Хокинг признава: „ Най-големият минус на индивида, който бих желал да поправя, това е експанзията “.

Той отбелязва, че актът на експанзия е имал своите прерогативи за оцеляване по време на „ пещерния човек “, само че през днешния ден това е опасност за цялото човечество. Хокинг подчертава вниманието върху значимостта от състрадание и съчувствие.

Според него емпатията е способна да се опълчи на експанзията. Точно това е нещото, което, за разлика от математическите калкулации и разбирания за Вселената, в действителност е способно да избави човешкия жанр. Това просто разбиране, на което от време на време се съпротивляваме.

Емпатията е възприятие за схващане и способността за шерване на възприятията и прекарванията на другия човек. Точно това е, което би трябвало да развиваме и което може да ни донесе огромни и положителни промени в света.

Вижте още:

Стивън Хокинг предизвестява: настъпи най-опасното време за Земята

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР