Стив Хъфман каза, че компютърните алгоритми засега не са в

...
Стив Хъфман каза, че компютърните алгоритми засега не са в
Коментари Харесай

Ръководителят на Reddit заяви, че въвеждането на цензура с помощта на ИИ е непосилна задача

Стив Хъфман сподели, че компютърните логаритми към този момент не са в положение да се оправят с нюансите на човешкия език. Те не могат да разграничат оскърбителните от спорните изявления на потребителите.
Изпълнителният шеф на Reddit в чат-кореспонденция съобщи, че даже и няма да се пробва да вкара сходна цензура. Изкуственият разсъдък с лекост може да имитира диалог, само че но не е в положение да разграничава сарказма и „риториката на ненавистта“ в постовете на хората. Всъщност, към сегашен ден всеобщо се употребяват армии от модератори, на които ИИ може единствено ненапълно да помогне.

Уеб-изданието Verge особено обърна внимание, че откриването на въпросната „риторика на ненавистта“ би било добре да се разпореди на профилиран ИИ. Но съгласно Хъфман, това е непостижимо за логаритмите.

Повечето обществени мрежи и огромните онлайн услуги – Фейсбук, Instagram, Twitter, Гугъл Plus, YouTube, Tumblr, LinkedIn, употребяват хиляди модератори. Според Financial Times, 18-те най-посещавани уеб страници всяка година дават за армията модератори по над $2,5 милиарда .

Ето за какво, проучванията в тази област са извънредно дейни. В Китай да вземем за пример, където армията от интернет модератори е най-голяма, сходна автоматизация ще даде изключителна спестовност.

Изкуственият разсъдък към този момент стартира да лишава работата на доста хора. Но за него е доста по-лесно да разпознава изображения и да прави рутинни дейности, в сравнение с да разпознава нюансите на човешкия език.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР