Стиснатият юмрук на президента изразява сила и желание да бъдем

...
Стиснатият юмрук на президента изразява сила и желание да бъдем
Коментари Харесай

Йотова: Юмрукът на Радев е сила

Стиснатият пестник на президента показва мощ и предпочитание да бъдем дружно. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. " Смисълът на стиснатия пестник на президента, съгласно мен и хората, които пристигнаха безусловно непринудено първия и втория ден на митинга – те възприеха този пестник като нещо напълно друго - мощ и предпочитание да бъдем дружно, дружно против това, което се случва в страната, обстановката в страната ",  коментира Йотова. „ Този митинг е на хората, които споделят, че по този начин повече не може “, добави тя.

Според Йотова президентът Румен Радев продължава да печели с това, че за разлика от 30-те години на преход, е избрал друг метод.

„ Как нормално се схващаше обединителната функционалност на президента в България? Има политическа рецесия. Трябва да се сформира държавно управление. Президентът е този, който прави съвещания, някъде в затворени кабинети, пробва се да откри пресечната точка сред една или друга партия. Тук, съгласно мен, президентът Радев избра различен метод и той е по-честният: не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички опасности, които може да има един политик и водач да каже това, което мисли с ясното схващане, че то не може да се схване от всички. Това, съгласно мен, печели хората “, уточни вицепрезидентът.

По думите й мостът сред президентството и Министерски съвет не е бил изгорял със сегашните дейности на Румен Радев, а доста преди този момент.

„ Това се случи няколко месеца откакто ние встъпихме в президентската власт. Очевидното отвращение на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат национални цели и ползи, случи се едно противоборство, което беше несериозно и значително подрива престижа на институциите в България, а по-късно се чудим за какво хората не ни имат вяра. Аз съм срещу и това този „ спор “ да се показва като спор сред две персони. Нещата са доста по-сериозни. Хората, които стачкуват, тези 60 000, които излязоха на 10 септември не са там, тъй като са на страната на Радев или на една политическа мощ. Това е едно непринудено придвижване и хората, които схващат проблемите си не като подбудени от две персони, а като проблеми, подбудени от цялата система, която те не възприемат “, изясни Илияна Йотова.

Тя направи прогноза, че младежите на митинга ще се усилват от ден на ден през идващите месеци.

" Протестът не е партиен или обществен. Няма лозунги и апели за повече социалност, за заплати, пенсии и така нататък Но има значително и доста значимо мото - за правдивост ", уточни вицепрезидентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР