Стискането на зъбите и скърцането с тях по време на

...
Стискането на зъбите и скърцането с тях по време на
Коментари Харесай

Няколко начина да спрете да стискате зъбите си, докато спите

Стискането на зъбите и скърцането с тях по време на сън си е сериозен проблем, който може да докара до увреждане на цялата джука празнина. Това положение на притискане и скърцане си има и наименование – бруксизъм. Хубаво е да вземете своевременни ограничения за предотвратяването на този проблем, тъй като като се изключи че ще повреди зъбите ви, може да се стигне и до разрушение на челюстните стави, проблеми с храненето и говоренето. Чрез методите, които ще ви разкрием, можете да облекчите тези спонтанни дейности и да предотвратите рисковете, които може да се появят.

От какво е провокирано стискането на зъбите?

Най-често стресът и нарасналата възбудимост са аргументите за това скърцане със зъби, само че има и някои неясноти по отношение на това какво подтиква тялото ви към тези дейности. 
Като друга допустима причина се смята и неправилната захапка. Неправилното нареждане на зъбите и разминаването на челюсите също може да ги повреди. 
Консумацията на прекомерно твърди храни всекидневно също може да докара до пресилване в зъбите и да ги накара да продължат с това притискане и до момента в който спите.

Симптоми

Ако до момента не сте открили, че имате бруксизъм, ето някои признаци, посредством които може да разберете:

•    Главоболие;
•    Зъбобол;
•    Болка в мускулите, лицето, челюстта или шията при събуждане;
•    Износване на зъбната коронка;
•    Счупени зъби, разрушаващ се гланц.

Не бива да неглижирате този проблем, ето някои препоръки за справяне с него:

Посетете ортодонт
 Защо мъдреците израстват по-късно? Защо мъдреците израстват по-късно?
Загадката за израстването на мъдреците, които нормално стартират да порастват в края на тийнейджърските години, тормози учените от много...

Това е първото и най-важно нещо, което би трябвало да сторите при индикация на проблем със зъбите. Те знаят доста добре какви препоръки да ви дадат, с цел да се справите с бруксизма. Най-често се предписват гумени шини, които да защищават зъбите ви.

Намалете напрежението

Знаем, че в днешно време мотивите за стрес и напрежение по никакъв начин не са малко, само че се пробвайте да намерите своето утешение. Тренировки, йога, медитация, разходки, диалози с околните биха подобрили доста прочувственото ви положение. През деня избягвайте неприятни срещи или обстановки, които ще ви раздразнят. Стресът е от главните фактори, отговорни за стискането и скърцането със зъби, както и за появяването а редица други болести, по тази причина го сведете до най-малко.

Избягвайте твърдите храни

Ако имате подобен проблем, ще е добре да избягвате прекомерно твърдите храни, защото те не въздействат удобно на зъбите и челюстта. Ако страдате от бруксизъм, дъвченето на твърди храни единствено ще усили болката. Ядки, дъвки, тлъсто месо, киселинни храни и прекомерно наличие на захар изключете от менюто си или най-малко редуцирайте приема им. Те в допълнение скапват емайла и вършат зъбите още по-чувствителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР