Стимулирането на конкурентоспособността на бизнеса в региона чрез аутсорсинг, информационни

...
Стимулирането на конкурентоспособността на бизнеса в региона чрез аутсорсинг, информационни
Коментари Харесай

Бизнесът във Варна иска автомагистрала "Хемус" да е приоритетен проект

Стимулирането на конкурентоспособността на бизнеса в района посредством аутсорсинг, осведомителни и информационни технологии, обучение и обезпечаването на привлекателни условия за живот бяха разисквани по време на бизнесфорума " Конкурентоспособна стопанска система посредством стимулиране на партньорството сред локалната власт и бизнеса " във Варна.

В районната среща участваха кметът на града Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, Виктор Бузев, основен проектант на община Варна, Пламен Андреев, шеф на " Планекс Холдинг " и Таня Косева-Бошова, ръководител на УС на Асоциация на притежателите на бизнес здания в България, Стефан Бумов, основен действен шеф на компанията HeleCloud и Станимир Николов, ръководител на борда на шефовете на Българска аутсорсинг асоциация.

" През последните две години и половина се работи интензивно за подготовката и реализацията на инфраструктурни планове, а на база директни задгранични вложения Варна е на второ място след София за 2017 година " съобщи при откриването на срещата кметът на Варна.

Според Пламен Анреев освен развиването на индустриални зони във Варна ще реши проблемите на града. " Те водят след себе си както позитиви, по този начин и негативи, един от които е замърсяването на околната среда, сподели Андреев. Нужно е да помислим за развиването на IT и аутсорсинг промишленостите, защото те обезпечават претовареност на доста младежи, които могат да намерят своето професионално бъдеще точно в нашия район ".

Андреев сподели също, че вложителите към момента не са преодолели психологическия предел за излизане от наситените бизнес точки като София и Пловдив, с цел да стигнат до Варна. " Същевременно автомагистрала " Тракия " способства за развиването на Бургас в тази посока и община Варна би трябвало да се стреми автомагистрала " Хемус " да се трансформира в предпочитан план ", сподели още Андреев.

Основна част от полемиката бе отдадена на потребността от връзка сред системата на обучение и дефицитът от добре образовани и квалифицирани експерти, които бизнесът изпитва. Представителите на висшите образователни заведения във Варна обявиха желанието си да бъдат гъвкави и потребни в това отношение, а Иван Портних напомни упоритостта на Варна да се трансформира в град на знанието.

Според него над 38% от бюджета на общината за 2018 година ще бъдат ориентирани точно в областта на образованието.

Организатори на бизнесфорума " Конкурентоспособна стопанска система посредством стимулиране на партньорството сред локалната власт и бизнеса " са Българска аутсорсинг асоциация, Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България и ICT Media.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР