Стефанос Циципас по свои думи изигра най-слабия мач в своята

...
Стефанос Циципас по свои думи изигра най-слабия мач в своята
Коментари Харесай

Циципас бе категоричен в битката на едноръките бекхенди с Еванс и продължи напред в Париж

Стефанос Циципас по свои думи изигра най-слабия мач в своята кариера на тазгодишния US Open, където отстъпи още на старта от квалификанта Даниел Елахи Галан. Впоследствие обаче гъркът бързо съумя да преодолее този извънредно разочароващ резултат и доближи до два следващи финала първоначално от сезона на закрити кортове, в които отстъпи надлежно на Новак Джокович и Холгер Руне.

Все отново Циципас несъмнено може да бъде удовлетворен от равнището си през последните седмици и през днешния ден направи следващия си мощен мач, отстранявайки с лекост постоянно непредсказуемия Даниел Еванс, с цел да се класира за осминафиналите на Мастърса в Париж. По този метод балканецът записа четвъртата си победа от също толкоз срещи с този противник, като досега в никакъв случай не е губил сет от него, а в утрешния ден му следва да премери сили с един всред Корентен Муте и Камерън Нори.

Фаворитът започва стремително и проби още в първия сервис гейм на ветерана, но британецът незабавно отреагира и имаше опция да осъществя рибрейк, единствено че Циципас се регистрира с няколко безкомпромисни офанзиви към мрежата и затвърди взетото си преимущество. Еванс продължи да бъде извънредно равносилен на именития си конкурент, пласирайки съществено количество завършващи удари и гъркът непрекъснто беше поставян напрегнат, само че можеше да разчита на първото си подаване в основните моменти и в последна сметка прибави първата част към актива си.

Вторият сет стартира по безусловно същия метод, което значително предреши изхода на конфликта, въпреки че по-нискоранкираният играч продължи да си основава съществено количество благоприятни условия на ретур, които обаче още веднъж бяха отразени до една от Циципас и той затвори срещата с два следващи сервис гейма извоювани на нула.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР