Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Днес стотици хиляди клиенти на телекомуникационната компания с

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg
Днес стотици хиляди клиенти на телекомуникационната компания с
Коментари Харесай

СНИМКИ Стотици хиляди абонати на Теленор и А1 настръхнаха! Получиха SMS-и за едностранно увеличение на сметките след НГ

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Днес стотици хиляди клиенти на телеком уникационната компания с лиценз у нас " Теленор " получиха " коледен подарък ". А точно - известие, че малко след Нова година компанията едностранно покачва закрепената такса за месечния абонамент на своите консуматори. 



Много хора реагираха на неприятната новина и се ожалиха в обществените мрежи от дейностите на " Теленор ". Интересното е, че от телеком ът отвръщаха на воплите с, в който подчертаваха, че клиентите няма от какво да се оплакват, тъй като в подписаните от всички самостоятелни контракти има уговорка, в която категорично е упоменато, че цените могат да се поправят едностранчиво. Както доста скоро ще се случи, за сметка на стотици хиляди клиенти, а оправданието е инфлацията.

Иначе казано - към 5-процентното нарастване на месечните сметки ще значи доста милиони спомагателна облага за " Теленор ". Това сочат обикновените калкулации.

ЕТО КАКВО СЪОБЩЕНИЕ ПОЛУЧИХА ДНЕС ХОРАТА:

" С цел да продължим да предоставяме висококачествени услуги и в сходство с изискванията на договорите, цената на месечните абонаменти ще бъде увеличена със средногодишния показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2020 година и за 2021 година, оповестен от Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението ще бъде отразено във фактурите, издавани след 5 февруари 2022 година и се чака да бъде общо към 5%. Официалният средногодишен Идеологически подривни центрове за 2020 година е 1,7%, а Идеологически подривни центрове за 2021г. ще бъде оповестен от Национален статистически институт през януари 2022 година

Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиентите на " Теленор " с абонаментни проекти ".



Редакцията ни бе известена, че и от различен роден телеком са подхванали сходна стъпка. Иде тирада за А1. 

С малко по-нисък процент и тази компания ще усили цените на месечните абонаменти. Уточняват, че индексация та, регистрира инфлацията от 2020 и 2021 година За предходната година нарастването е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от Национален статистически институт, а за тази година - 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 година Така общото нарастване е с 4.1%, в случай че прогнозата на МФ се сбъдне. Много евентуално е средногодишната инфлация за 2021 година да се окаже по-висока - в последните три месеца бяха маркирани рекордни за последните 10 години месечни равнища от 6 и над 7%.

Едностранното повдигане на цените по настоящите контракти мобилните оператори изясняват с плануванаъа сходна опция в Общите условия към тях. Затова и не е допустимо недоволните клиенти да прекратят договора си предварително, без да бъдат глобени с неустойки
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР