Стеф Къри откри новия сезон в Националната баскетболна асоциация на

...
Стеф Къри откри новия сезон в Националната баскетболна асоциация на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Шампионът Голдън Стейт откри сезона с победа

Стеф Къри откри новия сезон в Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА) с 33 точки, а Голдън Стейт победи Лос Анджелис Лейкърс с ЛеБрон Джеймс със 123:109. Дербито на Западния бряг беше един от първите два мача за началото на новия сезон в Лигата.

Преди началото на мача играчите на Голдън Стейт получиха шампионските си пръстени на тържествена гала.

Джордан Пуул приключи мача с 12 точки и седем асистенции, а в една от офанзивите им направи страховит пас от въздуха към Дреймънд Грийн. Изглежда връзките сред двамата са изгладени, откакто Грийн удари Пуул на подготовка на 5-и октомври, а по-късно си взе къс отпуск от тима, с цел да поработи върху страстите си.

ЛеБрон Джеймс приключи с 31 точки, 14 битки и осем подавания, до момента в който Ръсел Уестбрук остана с 19 пункта и 11 битки. Антъни Дейвис приключи с 27 точки, само че Лейкърс не съумяха да се опълчват в третата част на защитаващите първенци.

Клей Томпсън игра 20 минути за спечелилия четвърта купа в последните осем години Уориърс и приключи с 18 точки. Иначе треньорът им Стив Кър ограничи игровото време и на Томпсън, и на Грийн, защото и двамата не бяха упражнявали до четвъртък. Той добави, че особено при Томпсън ще има прогресиращо увеличение на игровото време поради действителното му неявяване от игра в последните две години и половина до януари поради непрекъснати травми и интервенции.

Центърът Джеймс Уайзман се появи на терена за първи път от сезон 2019/2020, когато беше определен за най-хубав новобранец на годината. През целия минал сезон той се възстановяваше от интервенция на коляното. Днес Уайзман вкара 8 точки и подаде още седем битки за първенците.

Няколко часа преди този момент Бостън победи Филаделфия със 126:117, като по 35 точки вкараха Джейсън Тетъм и Джейлън Браун. Малкълм Брогдън добави 16 точки, а Грант Уилямс завърши с 15 в интерес на първенците на Източната конференция. Мачът вървеше с поделено превъзходство в огромна част от времето, само че 8 минути преди края Бостън поведе със 110:97 и докрая на позволи поврат.

Това беше и първа среща за краткотрайния треньор на Селтикс Джо Мацула, който беше назначен да замества Има Удока, отхвърлен от клуба за целия иден сезон. Официалното известие е, че Удока е нарушил клубната политика на Бостън. А ESPN и и The Athletic оповестиха, че 45-годишният треньор е имал " взаимна и интимна " връзка с жена, която е чиновник на клуба, което е нарушаване на разпоредбите за държание в тима.

Джеймс Хардън приключи с 35 точки за Филаделфия, негов персонален връх след идването му в тима, в това число 12 от 12 опита от наказателната линия, както и пет тройки. Джоел Ембийд добави 26 точки и 15 рибаунда, а Тайризи Макси завърши с 21 точки.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА:

Бостън – Филаделфия                                126:117

Голдън Стейт – Лос Анджелис Лейкърс                123:109
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР