Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от

...
Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от
Коментари Харесай

Спипаните за шпионаж нашенци в Англия са преследвали Христо Грозев?

„ Става въпрос за голяма шпионска интензивност, която се прави от името на Русия. В България има следствие, че тези хора са преследвали и сътрудника Христо Грозев “. Това съобщи журналистът от BBC Йордан Цалов.
 
" Разследването е било ориентирано в посока, че откакто Кремъл го разгласи за търсене, тези хора са правили активност да го наблюдават ", сподели той в ефира на bTV.

Шестият българин, упрекнат във Англия за шпионаж в интерес на Русия, се изправи пред Уестминстърския съд в Лондон. Съдът постанови, че обвиненият Тихомир Иванчев остава в ареста.

38-годишният Тихомир Иванчев остава за непрекъснато в ареста, където от година са и петима други наши сънародници. Иванчев е бил деен играч по плуване в България преди към 15 години. На Острова той имал лична компания за ремонтни и бояджийски услуги, написа bTV.

Иванчев е бил в близки другарски връзки с една от арестуваните преди към година - Ваня Габерова. Седалището на неговата компания се намира наоколо до фризьорския ѝ салон. По данни на проверяващите органи двамата са имали и обща адресна регистрация в избран интервал.

Не е известно Иванчев да е имал по-сериозна роля в шпионската клетка. Тя била ръководена от 46-годишния Орлин Русев, който получавал задания от Ян Марсалек, прочут с една от най-големите финансови измами в Германия.

„ Хората, за които приказваме, не са толкоз български шпиони, колкото хора, които са забъркани в голям интернационален скандал и обслужващи ползите на Кремъл “, добави журналистът Йордан Цалов.

„ Параноята на Владимир Путин явно е достигнала до такива равнища, че той умъртви опозиционер, който не представляваше опасност. Той стоеше в наказателна колония под извънредно непоколебим режим. Важно е да се подчертае, че Алексей Навални беше знак на съветската съпротива и за доста руснаци той представляваше вяра. Русия е уплашена и не желае погребението на Навални да бъде отразено “, уточни Цалов.

 „ Руската гражданска интензивност е минимална. Виждаме, че всеки бива задържан. Погледите са ориентирани към Юлия Навалная, която може да поведе опозицията. Засега може да го прави отвън Русия. Едва ли сега може доста да бъде направено от руснаците в Русия, само че има и доста сели хора, които се опълчват “, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР