Става въпрос за бъдещето на нашата глобална общност, смятат те"Това

...
Става въпрос за бъдещето на нашата глобална общност, смятат те"Това
Коментари Харесай

Борел и фон дер Лайен: Един от най-мрачните часове за Европа от края на Втората световна война

Става въпрос за бъдещето на нашата световна общественост, считат те

"Това е един от най-мрачните часове за Европа от края на Втората международна война насам ", съобщи ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел. Русия е изправена пред "безпрецедентна изолираност " поради нападението си над Украйна и ще бъде наранена от "най-строгите наказания ", които Европейски Съюз в миналото е налагал ", сподели още той.

"Това не е въпрос на блокове. Това не е въпрос на дипломатически игри за превъзходство. Това е въпрос на живот и гибел. Става въпрос за бъдещето на нашата световна общественост ", сподели той в излъчено изказване.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която беше до него, съобщи, че новите наказания против Русия, готови за приемане на изключителна среща на върха на Европейски Съюз по-късно през днешния ден, "ще отслабят икономическата база на Русия и нейния потенциал за рационализация ". Тя съобщи, че "мащабните " наказания "ще бъдат ориентирани към стратегически браншове на съветската стопанска система, като блокират достъпа им до основни технологии и пазари, ще замразят съветските активи в Европейски Съюз и ще спрат достъпа на съветските банки до европейския финансов пазар ".

Както и при първия кръг от наказания, наложени в сряда, когато съветският президент Владимир Путин се готвеше да нападна, новият пакет ще бъде съгласуван с сътрудниците и съдружниците на Европейски Съюз, сподели тя.

"Тези наказания имат за цел да нанесат тежък удар върху ползите на Кремъл и върху способността им да финансират войната ".

Фон дер Лайен съобщи, че съветските сили са "нахлули в Украйна ", нарушавайки прага, за който Западът предизвести, че ще провокира строги наказания. По думите ѝ Русия не е била ориентирана единствено против Украйна.

"Целта е стабилността в Европа и целият интернационален кротичък ред. И ние ще държим президента Путин виновен за това ".

Борел съобщи: "Това е един от най-мрачните часове за Европа от края на Втората международна война насам. "

Той съобщи, че нападението от страна на Русия - "голяма нуклеарна мощ " - против прозападната ѝ съседка "е освен най-голямото нарушаване на интернационалното право, само че и нарушаване на главните правила на човешкото общуване ".

Борел съобщи още, че на срещата на върха през днешния ден "ще се реализира единодушие и ще се дадат политически насоки за приемането на най-силния пакет - най-строгия пакет от наказания, които в миналото сме ползвали ".

Той добави, че Европейски Съюз приготвя незабавна помощ за Украйна и поддържа интервенции по евакуация от страната, "включително и на нашите чиновници в зоните, наранени от тази съветска офанзива ".

И Борел, и Фон дер Лайен подчертаха, че Европейският съюз е на страната на народа на Украйна. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник:Източник: БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР