Става дума за хора, страдащи от неврози и психосоматични заболявания

...
Става дума за хора, страдащи от неврози и психосоматични заболявания
Коментари Харесай

Боледувате? Можете да се излекувате с „Психологическо айкидо“!

Става дума за хора, страдащи от неврози и психосоматични болести (хипертония, язва, инфаркт на миокарда, гастрит, колит, дерматит, бронхиална астма и др..),   които срещат компликации в общуването.

Идеята на психическото айкидо е разказана в книгата със същото име (както и в доста други произведения на този автор) от М. Литвак.

Резюмето към книгата „ Психологическо айкидо “, гласи: „ Щастливци! Не купувайте тази книга. Вие така и така сте положителни бойци по айкидо. Не си коства да вършат това и притежателите на „ второто благополучие “ – нахалството. Тя е написана за пациенти с неврози и психосоматични болести (хипертония, язва, инфаркт на миокарда, гастрит, колит, дерматит, бронхиална астма и др..), които страдат от невъзможността да поддържат връзка.

В нея има рекомендации за това по какъв начин да се оправим с прекомерно волеви шефове, по какъв начин да намерим контакт с децата, свекървата или тъщата, или по какъв начин да спечелите в бизнес спор, без да губите психическата си сила. Тя ще бъде потребна за чувствителни интелигентни хора, страдащи от заобикалящата ги неучтивост, до момента в който към момента не са се разболели.

В нея ще намерят потребни препоръки ръководители, мениджъри и тези, които желаят да станат такива. Книгата ще помогне за изглаждане на фамилни връзки, образование на децата, да се реализира триумф в определения от Вас бизнес – в този случай създателят употребява друг способ, открит от него - “ принцип на сперматозоидите „ - с цел да получите нещо от някого – кажете му по  никакъв мотив да не прави това, под никакъв предлог:

„ Само не ме хвърляй в храстите! “  След това би трябвало да се добави, че  въпреки и да не би трябвало да прави това, то въпреки всичко би било потребно за някой различен. Повече детайлности за този способ, създателят излага в книгата си, „ Принципът на сперматозоида “.

С две думи, същността на психическото айкидо е същото, което е и същността на елементарното айкидо – а точно, да се употребява против врага личната му мощ. За „ Родоначалник “ на метода на психическото айкидо може да се смята положителния боец Швейк, който, както се знае, не дава отговор на обидите на тези, които го наскърбяват, а … се съгласява с тях.

Казват му: „ Швейк, вие сте глупак! “ И той незабавно дава отговор: „ Да, аз съм глупак! “   И остава крайният победител в словесната „ борба “ в първата секунда.

Това наподобява неуместно! Ние сме привикнали съвсем постоянно да отговаряме на удара с удар (или най-малко да заемем мазохистична позиция „ като ни ударят по лявата буза – да обърнем и дясната “, което значи да изтърпим безмълвно, без да отговаряме, наслаждавайки се в сърцето си на своето „ достойнство “ и жертвоготовност).

В отговор на обидите ние неумишлено задействаме защитни механизми: „ Аз съм Глупак! “ Повечето хора даже не могат да си показват, в какво неловко състояние ще се окаже този, който ги е обидил, в случай че в отговор на обидата му просто безшумно се съгласят с него.

В края на краищата той по никакъв начин не чака от вас това, той е надъхан за по-нататъшна „ борба “, и надали ще откри с какво да отговори на вашето единодушие. Вероятно той ще остане с отворена уста, димяща от гняв (след като му върнете личната му експанзия!). За това, каква приятност ще почувствате от безсилието му, няма какво да се приказва.

Представете си подобен разговор:

– Кога ще се научиш да паркираш? Глупачка си ти!

– Прав си, аз в никакъв случай няма да се науча да паркирам, тъй като съм глупава.

Можете също по този начин да добавите: „ И аз не просто съм глупава, а най-глупавата на света. А по тази причина пък имам теб- не просто интелигентен, а най-умният “. (Това се назовава „ суперайкидо „, когато на съперника освен се връща репликата, а се споделя спомагателна такава, която той още не е изказал!).

Разбира се, всичко това е належащо да се каже със спокоен, постоянен глас, гледайки право в очите на другия човек, а не кипящ от яд, жлъч и др.. В реалност е значимо освен това, което споделяме, само че и по какъв начин. Вашият яд, възмущение или емфатичен жлъч единствено ще даде коз в ръцете на насилника – той ще осъзнае, че ви е засегнал, и айкидото ще спре да работи.

Друго преимущество на този безотказен способ е в това, че, на първо място, ви разрешава да „ загасите спора в зародиш. Дори в случай че вашият конкурент се опита още един път да ви обиди – желанието му ще секне доста бързо, а вие, както евентуално сте се досетили към този момент, ще получите още по-голямо наслаждение от това, колкото по-дълго той се пробва да ви уязви.

Но тук би трябвало се спре и да се каже – методът на психическо айкидо сред съпрузи, и други близки, би трябвало да се употребява единствено в краен случай, когато по различен метод казусът не може да се реши, тъй като този способ въпреки всичко допуска, че вие се отдръпвате от насилника и не приемате рецензията му на съществено.

Аюрведа: Болестите са единствено 5 типа

 

1. Болести – учители Такива болести се появяват, когато човек „ кривне “ от своя постепенен път и навлезе в „ задънена улица “, и са индикатори за нашите пороци и недостатъци. Според гледната…

Цялата публикация

Вадим Зеланд: Болести не съществуват!

 

Започнете да говорите с тялото си. Тялото, този Божествен Съд – има собствен личен глас и схващане, и постоянно споделя това, което желае и какво не би трябвало. Спрете пиенето, пушенето,…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР