Статутът на Крим е уреден за Русия и Москва няма

...
Статутът на Крим е уреден за Русия и Москва няма
Коментари Харесай

Песков скръцна със зъби. Ще се откаже ли Русия от Крим

Статутът на Крим е организиран за Русия и Москва няма да разисква въпроса с Украйна или друга страна, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти в сряда. Той разяснява резултата от мирните договаряния в Турция.

Предложенията на Киев за споразумяване на статута включват заричане за разрешаване на териториалния спор за полуострова в границите на 15 години без потребление на мощ.

„ Крим е част от Руската федерация. Според нашата Конституция не можем да обсъждаме с никого орисите на съветските райони. Това е изключено “, сподели служителят.

Крим гласоподава да се причисли още веднъж към Русия през 2014 година на оспорван референдум, откакто подсилен от Запада принудителен прелом в Киев смъкна украинското държавно управление. Киев твърди, че гласуването е било нелегитимно и в този момент назовава Крим краткотрайно окупирана украинска територия. Украинските управляващи обявиха, че при никакви условия няма да откажат настояването си за района.

Крим е част от Русия до 1954 година, когато руското държавно управление го трансферира под контрола на Киев, до момента в който двете страни са част от съюзна страна.

По време на мирните договаряния в Истанбул във вторник украинската делегация връчи на Русия документално предложение по какъв начин може да бъде позволен въоръженият спор сред двете народи. Според Москва Украйна сподели, че е подготвена да се ангажира да остане неутрална нация и да не приема непознати войски на своя територия. Киев сподели, че в подмяна желае сходни на НАТО гаранции за сигурност от водещи международни сили, в това число Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР