Стационарна станция ще измерва непрекъснато дали има вредни емисии при

...
Стационарна станция ще измерва непрекъснато дали има вредни емисии при
Коментари Харесай

Станция ще измерва има ли вредни емисии при ТЕЦ Бобов дол

Стационарна станция ще мери непрестанно дали има нездравословни излъчвания при работата на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", оповестиха от районната екоинспекция. Досега това се правеше от мобилна станция 4 пъти в годината за 15 денонощия.

Вече се търси подобаваща площадка за ситуиране на стационарната станция. Комплексното позволение на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е обновено с решение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по околна среда, с което е постановено ново изискване - в период от една година от влизането в действие, т.е. до 5  юни 2024 година на решението, притежателят на разрешителното да построи една автоматизирана измервателна станция за мониторинг на качеството на атмосферния въздух на територията на община Бобов дол. 

Така ще може във всеки един миг да се знае какво е положението на атмосферния въздух в региона. Ще се мерят равнищата на индикаторите серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици до 10 микрона и фини прахови частици до 2,5 микрона.

  " Много е замърсяването, няма какво да разясняваме. Докарват лигнитни въглища, докарват трици, докарват плява, докарват всичко и мешаме и биомаса, това е. Всичко вършим, биомаса горим ", сподели Васил Васев, кмет на близкото Големо село. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР