Статистиката се влошава допълнително през последната година. Затова, по случай

...
Статистиката се влошава допълнително през последната година. Затова, по случай
Коментари Харесай

Всяка четвърта жена в страната е била жертва на домашно насилие

Статистиката се утежнява в допълнение през последната година. Затова, по случай 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието против дамите, в България се появи " The Red Flag Collection ". Специална сбирка облекла на Fashion Days и Verychi, въодушевена от същински случаи на домашно принуждение.

Всяка тениска от сбирката съдържа малко обръщение или „ червен байрак “ – модел на държание, който издава капацитет за принуждение във връзката. Така всеки, който носи тениска от сбирката, оказва помощ на дамите в близост да схванат за този „ червен байрак “ и да внимават за него.

 

Към самодейността се причисляват и пет известни дами, които не остават безучастни пред тематиката. Те са Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, както и певиците Десислава и Кали. Техните персонални истории служат като ентусиазъм и предизвестие да не затваряме очи пред ранните знаци на издевателството.

Организаторите споделят, че задачата на акцията е предварителна защита на насилието против дами. Затова приходите от всеки продукт от " The Red Flag Collection " отива за фондация " Будителките ", която се бори с домашното принуждение. Те приканват обществото да не остава безучастно пред този проблем, а да поддържа идеята.

А при потребност от помощ, обвързвана с домашно принуждение, напомнят за Националната гореща телефонна линия за хора, потърпевши от домашно принуждение на Фондация “Асоциация Анимус ”: 0 800 1 86 76

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР