Статистиката показва, че хората, които стоят прекалено дълго време на

...
Статистиката показва, че хората, които стоят прекалено дълго време на
Коментари Харесай

Петър Джугански: Хората, които стоят прекалено дълго на една работа са по-зле платени от тези, които си я сменят често

Статистиката демонстрира, че хората, които стоят прекомерно дълго време на една работа, даже да получат нарастване, ще бъдат по-зле платени от хората, които си сменят работата на всеки три или четири години. Това сподели специалистът по човешки запаси Петър Джугански в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “

По думите му нарастването на работната заплата е добре да бъде уредено още при постъпване на работа в компанията.  

" Винаги поучавам хората, когато сменят работата си, да стартират на такова възнаграждение, че най-малко първата година да се усещат удобно с тази сума. Когато наближи първата година в компанията е добре да повдигнем въпроса за заплатата “, съобщи Джугански.  

Експертът посъветва преди да пристъпим към диалог за покачване на заплатата, да създадем изследване на пазара за заплащането на цената на труда на нашата специалност, да създадем оценка на икономическото положение на компанията, за която работим, и не на последно място – самокритика по какъв начин сме се справяли през годината. " Много оказва помощ това да сме наясно какво възнаграждение взимат хората на сходни на нашата позиция в нашата организация и в други. В диалозите за покачване на заплатата би трябвало да покажем, че заплащането, което получаваме, не е на пазарните равнища. Ако знаем, че сме свършили доста повече работа и сме донесли доходи, не би трябвало да се срамим да посочим това. Много е значимо себеосъзнаването, оценката, по какъв начин се случва генерално целият развой. Добре е да покажем своите триумфи, какво сме постигнали, по какъв начин сме го постигнали, с какво това е потребно за компанията “, изброи Петър Джугански.  

Темата за заплатите е деликатна и за ръководителите, добави той.  

В българското общество, за разлика от доста западни, опциите на дамата за кариерно развиване не са лимитирани, означи Джугански. " Самият факт, че в България има толкоз доста дами на управителни постове, даже в ІТ сферата, където са едни от най-добре платените експерти – процентът на дамите е първи или втори в цяла Европа, приказва, че българската жена е еманципирана и уважавана “, разяснява специалистът.  

Статистиката демонстрира, че мъжете по-често желаят покачване на заплатата си от дамите, означи Джугански.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР