Стати Статев поднесе на тепсия на /Раз/градската десница нова опорка

...
Стати Статев поднесе на тепсия на /Раз/градската десница нова опорка
Коментари Харесай

Мечешката услуга на един ректор

Стати Статев сервира на тепсия на /Раз/градската десница нова опорка в офанзивата против Иван Гешев
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крайник. С националния фолклор може само да се  изясни нелепото писмо на ректора на УНСС Стати Статев за поддръжка на кандидатурата на Гешев за основен прокурор.  Нищо, с изключение на мечешка услуга, не му направи. Но пристигна дюшеш на /Раз/градската десница, която откакто се преброи на митинга в понеделник,  прибра плакатите в багажниците на джиповете си и подкара  кемперите към моретата. И, до момента в който се чудеше по какъв начин да подгрява от разстояние огъня против омразния за тях претендент за обвинител номер едно, шефът на икономическия ВУЗ им сервира на тепсия нова опорка – „ и фрагменти на Държавна сигурност влязоха в прокурорската борба ”.

Днешната самодейност  на Статев не е изненада. Той постоянно е от първите, които усещат вятъра на смяната. Така стана професор, след това и два мандата ректор. Достатъчно отракан е, с цел да знае по кое време да желае и по кое време да благодари.

Но този път удари здраво  гредата и даде следващо доказателство, че е раздразнителен и обезпокоен. И то не от  акцията за основен прокурор, а от  тази - за нов ректор на УНСС.

Вторият мандат на Статев изтича през декември, само че кандидатурите за негов правоприемник ще станат ясни още с началото на образователната година. Без подозрение, той ще желае да постави на мястото си правилен човек, който  да не се рови в предишното и да не сменя линията  в  бъдеще. Но, в случай че Гешев има  рамото  на цялата си колегия, то сегашният ректор от дълго време е недолюбван даже от сътрудниците си в университета. И не толкоз, че  фаворизира протежетата си и ги награждава с публични поръчки. А тъй като в последните години УНСС загуби трайно искра и доверие. Последният случай бе напролет, в който Статев жестоко притисна премиера  с искане за 7,5 милиона, отдалечи университета от банкрута, само че ускори съмненията, че най-голямото  ни висше икономическо образователно заведение продължава финансово да боледува. Затова и  в идната акцията се чака да се вършат най-щателни проучвания, да се слагат най-различни диагнози и да се  търсят чисто  нови предписания.

Вместо, отпускарски, да проветри къщичката си, Статев реши да вкара спомагателна горещина в нея. Все отново чест му прави, че се подписа персонално.  Можеше да реши да използва  другата си служба - като зам. началник на Съвета на ректорите. Така,  сигурно, щеше да подари  едно незабравимо протестърско лято за /Раз/ градската десница.  Но пък и да подсигури бъдещето си в нашумели в последно време лаборатории, цялостни с  ексасистенти от икономическия университет.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР