Стартира приемането на кандидатури в рамките на Националните награди на

...
Стартира приемането на кандидатури в рамките на Националните награди на
Коментари Харесай

Отворени за кандидатстване са Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България 2023

Стартира приемането на кандидатури в границите на Националните награди на Съвета на дамите в бизнеса в България 2023, които ще отличат вдъхновяващите достижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото.

Форумът се провежда за втора поредна година от Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ) в партньорство с Европейската капиталова банка (ЕИБ).

„ Mногообразието, равнопоставеността и приобщаването се свързват с по-бързо икономическо развиване, по-високи приходи, по-ефективен бизнес, по-устойчиво потребление на естествените запаси, и като цяло, с по-мирни и по-стабилни общества. Европейска инвестиционна банка, банката на Европейския съюз, работи за равенството сред половете, приветства многообразието и предизвиква по-осъзнатото овластяване на способните дами бизнесмени и мениджъри. Затова и още веднъж ще подкрепим Съвета на дамите в бизнеса в България за връчването на Национални награди за вдъхновяващи достижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Радваме се, че през 2023 година особено внимание ще бъде отделено и на интеграцията на младежите и реализирането на капацитета им в България. Убедена съм, че самодейността ще помогне на България да бъде по-успешна и по-справедлива страна, в която надарените хора имат късмет, без значение от своя пол, възраст или различност “ споделя Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската капиталова банка.

„ С националните награди за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, които следва да връчим за втора година дружно с нашите сътрудници от Европейска инвестиционна банка, още веднъж ще разпознаваем положителните образци в бизнеса. Но по-важно от това е, че ще разкажем историите и ще представим същински работещи практики, които могат да бъдат възприети и въведени в още по-широк кръг компании в интерес на цялото ни общество “ споделя Цветанка Минчева, ръководител на Управителния съвет на СЖББ и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк

През 2023г. още веднъж даваме естрада на вдъхновяващите начинания, които вършат работното ни място и обществото среда, в която всеки е важен и скъп без значение на пол, раса, възраст генезис и обучение, както и споделяме положителните практики за реализиране на равни благоприятни условия за всички и недопускане на дискриминация.

Споделете вашите вдъхновяващи начинания за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, с цел да можем дружно да дадем публичност и разпознаваем достиженията, които трансформират бизнеса, работната среда и обществото ни към по-добро.

Кой може да взе участие в състезанието?

В конкурсната процедура могат да вземат участие персони, компании и организации, които реализират активност на територията на Република България или резултатът от активността им се осъществя на територията на България посредством подаване на формуляр за присъединяване, според описаната в регламента процедура.

Кои са категориите?

Конкурсът учредява награди в следните 4 категории, в които ще се одобряват номинации:

1. Вдъхновяваща самодейност за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място

В тази категория ще разпознаваем самодейностите на компании и организации в България, които интензивно промотират и построяват просвета на приобщаване на работното място и недопускане на дискриминация. Ще бъдат връчени три обособени награди - за огромна компания, за дребна и/или междинна компания, както и за Неправителствени организации.

2. Вдъхновяваща самодейност за превъзмогване на стереотипните настройки и приобщаване на малцинствените групи и хора с увреждания

Категорията ще отличи организацията с най-успешна и вдъхновяваща стратегия и/или самодейност за пълноценна и всеобхватна интеграция, социализация и акомодация на малцинствените групи и хората с увреждания в България.

3. Вдъхновяваща самодейност за интеграция на младежите и осъществяване на капацитета им в България.

Това е нова категория за състезанието, която има за цел да разпространява и отличи положителните и вдъхновяващи стратегии (стажантски, практикански, наставнически и други) в страната ни, чиято съществена цел е привличане, задържане, мотивация и реализация на младежите в България.

4. Вдъхновяваща самодейност за овластяване на идващото потомство дами гении в бизнеса.

В тази част на състезанието ще наградим положителните практики и стратегии, които имат за цел насърчаването на професионалното и личностното развиване на дамите в бизнеса, израстването им в мениджърски и лидерски позиции, одобряването им като сполучливи и вдъхновяващи ръководители.

В категорията ще бъде връчена и спомагателна премия за вдъхновяваща самодейност на софтуерна компания в България.

Една от всички взели участие начинания ще получи Отличителен знак на СЖББ за изключителни достижения за създаване на многообразна и приобщаваща среда.

Срокът за подаване на кандидатури е 8 октомври 2023г.

Участието в състезанието е изцяло гратис.

Цялата информация за състезанието, цялостният текст на регламента, обособените формуляри за всяка категория и метод за кандидатстване, можете да намерите на уеб страницата на наградитe:

https://womeninbusiness.bg/project/nacionalni-nagradi-na-saveta-na-jenite-v-biznesa-v-bulgaria-2023/

Всички формуляри за присъединяване в конкурсната процедура „ ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА МНОГООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ “ и спомагателните материали към тях се подават на имейл адрес [email protected]
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР