Стартира полицейска операция срещу купуването на гласове. Това стана ясно

...
Стартира полицейска операция срещу купуването на гласове. Това стана ясно
Коментари Харесай

МВР мобилизира целия си ресурс срещу купуването на гласове

Стартира полицейска интервенция против пазаруването на гласове. Това стана ясно на конференция по отношение на подхванатите от Министерство на вътрешните работи организационни ограничения за парламентарните избори.

Операцията е почнала тази заран и ще продължи до самия избирателен ден - 11 юли. В нея са мобилизирани оптималните полицейски сили, с които разполага Министерство на вътрешните работи.

Определени групи, в това число представители на политически партии, ще се пробват да завоюват избор не по реда, който се планува в закона, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

По негови думи към този момент има близо 100 сигнала за пазаруване на гласове. Образувани са девет досъдебни производства в областите Бургас, Варна, Монтана и Видин, водят се полицейски следствия.

Били са открити адреси, на които са регистрирани доста лица, което е останало от доста години, като множеството са неактивни. Предприемат се дейности тези регистрации да бъдат отстранени.

Рашков бе безапелационен, че би трябвало да се подхващат ответни дейности във връзка с тези, които се приготвят да изкривят политическата картина в страната.

Действа се по този начин, че да се посегне върху свободното практикуване на всеки един български жител да избира - това е закононарушение от Наказателния кодекс, акцентира министърът. Той бе безапелационен, че служебният кабинет няма да се помири с " уродливата " политическа процедура да се купуват и продават гласове.
 Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам
Някои желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Това съобщи служебния...

Рашков акцентира, че всички лица, които бъдат уличени в подготовка и осъществяване на такава активност, ще бъдат подложени на законовите процедури и ще се образуват досъдебни производства.

" В Плевенско в случай че са се оповестили, че ще гласоподават 300 гласоподаватели, най-после са се оказали 1000. В Кюстендил някогашен министър на вътрешните работи е правил едно събиране с един бив регионален шеф и с един излязъл в болнични, на която са обсъждали въпроса по какъв начин да привлекат 15 000 македонци с българско поданство, които да гласоподават в нашата страна ", разгласи министърът.

По негови думи такава форма на избирателен туризъм се организира в много обитаеми места, където се възнамерява в дните преди изборите да се концентрират огромен брой български жители на един и същи адрес.

Рашков заяви и че има данни, че в предишното прочут политик е провел покупката на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско. Ставало въпрос за покупка на гласове за " една партия от прочут етнос ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР