Стартира Националният конкурс Най-зелените компании в България. За осма година

...
Стартира Националният конкурс Най-зелените компании в България. За осма година
Коментари Харесай

На 11 май стават ясни най-зелените компании в България

Стартира Националният конкурс „ Най-зелените компании в България ”. За осма година той ще отличи компании, потвърдили, че реализират промени в своите екологични индикатори и развиват бизнеса си по виновен за природата метод. Инициативата е неповторима за България - тя регистрира постигането на зелени цели и корпоративни тактики от компании, които имат зелени вложения и самоинициират дейности и дела за по-здравословна среда.

Официалната гала по награждаването обичайно ще бъде на 11 май  - Световния ден на околната среда.

Инициаторът на състезанието Надя Маринова за критериите и периодите за кандидатстване.

Критериите при оценяването на кандидатурите остават с главен акцент върху устойчивите политики, зелените практики, нормативната уредба, устойчивите вложения, които са създали фирмите, популяризирането на зелените практики, узаконяването, като детайл от оценяването, ръководството на ресурсите, а също по този начин и изпълнените обещания.

Маринова означи, че има и специфични оценки за интензивност на физически лица и добави, че всеки може да номинира човек, чиято активност подсказва, че работи в отбрана на зелените хрумвания. Все още се събират номинации и след 20 април ще стартира гласоподаване във фейсбук, с което ще бъде избран носителят на наградата " Зелена персона ".

Сред новите лица в журито на състезанието са Катя Димитрова - ръководител на Българската асоциация на PR организациите, Марина Стефанова - шеф " Устойчиво развиване " към Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, Мила Миленова - ръководител на Българското сдружение за връзки с обществеността, Елица Панайотова - координатор на плана " Зелена София " на Столичната община, Лорита Радева - ръководител на Постоянната комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори, Улрике Щрака - търговски консултант към Австрийското посолство в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР