Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна

...
Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна
Коментари Харесай

Спешен план как да се учи дистанционно

Стартът на новата образователна година ще е в действителна учебна среда, а всяко учебно заведение би трябвало да има екшън проект за превключване на отдалечено образование поради COVID-пандемията.

Това оповестиха от Съюза на работодателите в системата на образованието след извършена работна среща в МОН.

В първите дни на септември всяко учебно заведение би трябвало да има създаден свободен, отворен работен проект, наречен  " екшън проект ", за дейностите за превключване за малко време за работа в отдалечена среда.

Ще бъдат препоръчани промени в Наредбата за приобщаващо обучение за залагане на спомагателни благоприятни условия за наваксване на пропуснат образователен материал при насъбрани избран брой отсъствия, оповестява bTV.

Ще бъде препоръчана опция всяко учебно заведение да избира какъв вид наставнически срещи да приложи - в действителна или в отдалечена среда.

В протоколите ще бъде включена информация за това дали ще се изискват или не маски в класните стаи, методите за осъществяване на образователните действия по характерни часове като физическо, музика, информатика, както и провеждането на храненето в стола и други характерни особености.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР