Старши треньорът на Зенит (Казан) и националния отбор на Иран

...
Старши треньорът на Зенит (Казан) и националния отбор на Иран
Коментари Харесай

Владимир Алекно се отказва от треньорството след Токио! Кой ще го смени в Зенит?

Старши треньорът на Зенит (Казан) и националния тим на Иран Владимир Алекно се отхвърля от треньорска активност след Игрите в Токио. Това заяви той в изявление за " Бизнес Онлайн ".

 Владимир Алекно и Алексей Вербов / коллаж: Альберт Мифтахутдинов, БО

„ Полети, хотели, мачове: Чувствам, че ми е все по-трудно да намеря сили да продължа. Ще довърша оставащата част от сезона с иранския народен тим. Не декларирам твърдо, че отдръпването ми ще бъде дефинитивно. След Олимпиадата ще знам какво желая да върша в бъдеще - да си подредя мислите, да се погрижа за здравето си. Ако има вътрешна искра, всичко е допустимо. Имах шанса да работя в клубове, в които второто място се смяташе за неуспех. Както и в съветския народен тим. Но работата в подобен режим е сложна. Знам едно - Зенит се нуждае от свежа кръв за идващия сезон, от нов, млад водач ".

54-годишният експерт е отпред на Зенит Казан от 2008 година - с пауза през сезон 2019/20, когато бе механически консултатнт в клуба. Алекно води съветския народен тим на три олимпиади: в Пекин завоюва бронз, в Лондон - злато, а в Рио зае четвърто място. " Сборная " завоюва и Световната лига през 2011 година и Световната купа през същата година.

 Коллажи: Альберт Мифтахутдинов, БО

През ноември 2020 година Алекно подписа контракт с иранската федерация и ще води " персите " в Лигата на нациите и на Олимпиадата в японската столица.

 Алексей Вербов / фото: Данил Айкин,

Според информацията негов заместител на пейката на Зенит ще бъде Алексей Вербов, който напуща Кузбас (Кемерово). Слуховете обаче спрягат и името на Роберто Пиаца, треньор на Алианц (Милано).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР