Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари може да се превърне

...
Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари може да се превърне
Коментари Харесай

Маурицио Сари е на прага на рекорд в Серия “А”

Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари може да се трансформира в най-възрастния ментор, който печели Серия “А”, в случай че “бианконерите” съумеят да вдигнат купата през този сезон.

Тази вечер Юве посреща Сампдория в мач от 36-я кръг шампионата, като при победа момчетата на Сари ще вдигнат своята 9-та поредна купа от калчото. Това би направило италианеца първенец на 61 години и 6 месеца, което би било безспорен връх за Серия “А”. През цялата си кариера Сари има единствено един огромен трофей, когато съумя да победи в Лига Европа с Челси през предишния сезон, а в този момент може да доближи до първата си купа в италианския шампионат.

Сегашният връх за най-възрастен старши треньор, печелил Серия “А”, се държи от някогашния ментор на Рома Нилс Лидхолм, който победи с “вълците” през 1983-а на 60 години и 7 месеца. Легендарният сръбски треньор Вуядин Бошков съумява да изведе Сампдория до върха през 1991-а, когато беше на 60 години и също намира място във въпросната ранглиста.

Два кръга преди края Юве е на първото място с 4 точки пред втория Интер, който към този момент изигра своя мач през вчерашния ден и се наложи с 3:0 над Дженоа.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР