Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров беше доволен от

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров беше доволен от
Коментари Харесай

Удо: Йордан Бозов игра като професор

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров беше удовлетворен от успеха над Берое (Стара Загора) с 94:93 в третия кръг на Националната баскетболна лига. Домакините от Самоков стигнаха до триумфа в последните секунди, а с главен принос беше Йордан Бозов, който вкара последните шест точки в мача и донесе успеха на своя отбор.

" Щастлив съм, че през днешния ден успяхме да се преборим, тъй като тимът на Берое е доста мощен и класен, а и тъй като минаваме през една доста тежка загуба за нас, защото Дерек Райт има травма, която не е ясно за какъв брой време ще го извади от строя, с цел да се възвърне и дефакто бяхме единствено с един гард- Евгени Хаджирусев. По насила трябваше за гард да употребяваме и Данчо Бозов, който на 39 години игра плеймейкър, само че пък сподели огромно сърце и вкара 20 точки, подаде 7 асистенции и хвана 6 битки. Спокойно мога да кажа, че игра като професор. Преди мача споделих на играчите, че би трябвало да покачат равнището си на игра най-малко с 10%, с цел да компенсираме неналичието на Дерек и мисля, че през днешния ден те го направиха. Имахме и спадове, което е обикновено, само че съм удовлетворен, че този тим не се предава и се бори до последно във всеки мач ", съобщи Хаджисотиров след срещата.

" Стана един нервозен мач, който обаче допускам е бил забавен за почитателите, тъй като се реши в края. Започнахме добре първоначално, само че второто полувреме имахме един спад в играта, който разреши на Берое да ни направи разлика, само че се веселя, че извадихме темперамент и с малко шанс спечелихме ", разяснява Йордан Бозов.

" Загуба с една точка. Няма по какъв начин да стане с тази отбрана, която играхме. Техните високи на полувремето имаха 20 и повече точки. Биха ни доста елементарно, само че за това е отговорен всеки един в тима. Не желая да упреквам съдиите, тъй като ние носим по-голяма виновност, с цел да загубим с точка ", сподели старши треньорът на Берое Любомир Минчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР