Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любо

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любо
Коментари Харесай

Любо Минчев: Всички страдаме от войната между ФИБА и Евролигата

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол Любо Минчев разяснява по забавен метод неприятната обстановка с Александър Везенков, който бе привикан от клубния си отбор Барселона и няма да може да вземе присъединяване в международната подготовка против Чехия в петък.

Везенков бе привикан от испанския си клуб, откакто крилото на отбора Пиер Ориола се разболя и няма да бъде разполагаем за мача на тима от Евролигата.

„ Неприятна е обстановката с Везенков, тъй като той е един от значимите стълбове в нашия тим, и един от реализаторите. Трудно ще бъде, само че би трябвало да го приемем и няма защо да съжаляваме. И за него, и за нас е неприятно, само че това е обстановката. Това е една война сред ФИБА и Евролигата и от тази война всички страдат “, разяснява Минчев.

„ Трудно може да се каже, че сме провели подготовка. Направили сме единствено четири тренировки. За времето, което имахме се опитахме да го оползотворим оптимално. Мога да кажа, че като усърдие и отношение, всичко до този миг беше добре “, разяснява експертът по отношение на извършените тренировки преди мача с Чехия.

„ Досега тимът постоянно е подхождал съществено в тези мачове и в никакъв случай не е имало несериозно отношение. Единственото, което акцентирах на играчите преди първата подготовка, е да не съжаляваме след мачовете, по този начин както съжалявахме след мача с Финландия. Тогава имаше моменти, в които не играхме добре в отбрана. Накрая загубихме с две точки. В случаите, в които допуснахме лесни точки, в случай че ги бяхме спрели, то тогава ни щяхме да спечелим. Акцентирах тъкмо върху това – да играем по-добре в отбрана. Знам, че е доста мъчно, тъй като играчите имат едни привички в клубните си тимове. Трудно е да дойдат и да се пренастроят “, сподели още Минчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР