Старши треньорът на “Левски Станимир Стоилов изрази недоволството си, че

...
Старши треньорът на “Левски Станимир Стоилов изрази недоволството си, че
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Вместо пред 10 000 левскари ще играем пред 300

Старши треньорът на “Левски ” Станимир Стоилов изрази недоволството си, че макар пределната готовност измежду “сините ” почитатели тимът му е заставен да стартира новия сезон в Първа лига пред едвам 300 свои последователи вместо най-малко 10 000. Гостуването на ЦСКА 1948 ще е в Бистрица.

“Левски ” би трябвало на всички места да се усеща хазаин. Ако мачът беше на стадион “Васил Левски ”, мисля, че щеше да има 10 000 почитатели на “Левски ”, а в този момент ще има 300. Все има някакви ограничавания и спирачки. Въпреки всички тъжби никой не желае да усъвършенства изискванията за игра. В България футболът не е изработен на бизнес основа. Не намирам обикновено такива мачове да се играят с стеснен потенциал. Ако този мач се играе при естествени условия, предвиждах добра посещаемост ”, съобщи Стоилов.

В същото време той похвали противника. “ЦСКА 1948 направи съществени позитивни промени. Сглобиха тим, който е на доста по-високо равнище от предходната година. Срещаме извънредно сериозен тим, който ще играе значима роля в шампионата. Играят доста комбинативно и с добра физика. Опитват се да се надиграват, което е позитивно за българския футбол. Смятам, че ще вземат участие в разпределението на евроквотите ”, разяснява Мъри.

Треньорът безусловно възкреси “Левски ” през предходната акция - отборът стигна до жадувания отдавна трофей и се завърна в евротурнирите. По време на контролите обаче Стоилов сигнализира, че актуалното положение на тима не е каквото би трябвало да бъде.

“Нормално е да има предстартова тресчица. За мен е по-малка, тъй като няма да играя. Надявам се футболистите да имат тази тръпка, че има нов старт. Ако ние не се пробудим и да стартираме по най-хубавия метод, другите тимове ще ни разсънят, само че нека не се стига до такава степен различен да ни буди ”, разяснява наставникът на “сините ”.

“Думата “професионализъм ” включва и да задоволиш почитателите, би трябвало да стартираме с готовност и упоритост, другото ще граничи с безнаказаност. Много постоянно слушам, че ще навлизаме във форма. Отбор като “Левски ” би трябвало постоянно да започва добре ”, продължи той.

“Роналдо и Анте Блажевич, би трябвало да защитят мястото си на терена. Контролите не са решителни за равнището на един мач. Искам да ги видя в формалните мачове. Предпочитам тимът ни да играе добре, само че да не спечелим, в сравнение с противоположното, тъй като това може да ни заблуди. Надявам се бързо да се върнем към равнището ни. Добрият жанр и метод на игра подсигуряват победи рано или късно, до момента в който инцидентните победи водят до рухване от високо ”, добави Мъри.

Всички футболисти на “Левски ” като се изключи Ивелин Попов са здрави. Завърналият се в родния си отбор троент футболист №1 на България се контузи в контрола през юни. Очакваше се да изпусне единствено старта на шампионата, само че в този момент се оказа, че е навън от мачовете до края на юли, включително и двата конфликта против солунския гранд ПАОК от Лигата на конференциите.

“Травмата на Ивелин е по-дълбока и сериозна от предстоящото. Задълбочи се, направихме проучване. Така че не мога да кажа съответен период на възобновяване, само че няма да е в околните една-две седмици ”, обясни обстановката Стоилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР