Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, даде пресконференция преди

...
Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Топузаков: В клуб като Левски няма как да няма напрежение, но нищо не ме притеснява

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, даде конференция преди семейството на Берое от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата на „ Герена “ е в неделя, 23.04, от 20:00 часа.

Бившият бранител разкри какви са кадровите проблеми в състава и какви ограничения са взети с осъществяването на дузпите. Топчо разкри още, че няма нещо, което да го тормози и е обикновено в клуб като Левски да има напрежение.

„ Илиян Стефанов към момента е малко по-далеч от завръщане в главната група, имаме известни проблеми към окомплектоването на състава. Трябва да играем атакуващо, да сътворяваме положения, да печелим мачове и точки, би трябвало да сме в Топ 4. Всеки мач може да донесе позитиви, както и негативи “.

„ Достатъчно сме стимулирани да покажем пред публиката ни, че тяхната поддръжка може да се трансформира в добра и офанзивна игра. Трябва да си вземем всички мачове до края, с цел да си подсигуряваме и място в Топ 6 и по-близо в Топ 4. Всеки се бори за това, естествено. Винаги има рискове и опасности във футбола “.

„ Изборът не е доста огромен, ще подберем футболистите, които са в топформа, интересува ни утрешният мач. Тренировките и диалозите с футболистите през тази седмица бяха значими за мен и моя щаб, с цел да можем още да се напаснем и да им дадем още някои хрумвания. Не би трябвало линията да се нарушава в разгара на сезона, отново дублирам. Още повече, че Станимир Стоилов е сложил здрави основи и този тим играе като добре смазана машина. Затова не виждам причина да се вършат промени по тактиката и по метода на игра “, съобщи Топузаков.

„ В клуб като Левски няма по какъв начин да няма напрежение. Или издържаш и продължаваш, или се отказваш и отпадаш от играта, както се споделя. Няма нещо, което да ме тормози. Футболистите към този момент преодоляват това, което се случи като фатализми в клуба. Тяхната задача е на терена. Футболистите не би трябвало чак толкоз да се въздействат, те би трябвало да се абстрахират и да покажат най-хубавото от себе си на терена. Аз се усещам окей, дължа всичко на Левски, Левски ме е основал като име, имам да давам доста на Левски, тъй като съм получил ужасно доста. Нямам от какво да се тормозя. “

„ Взели сме ограничения за дузпите, определили сме двама щатни реализатори, бият след всяка подготовка по 20 дузпи, само че това не подсигурява, че няма да пропуснем. С доста повтаряне и доста тренировки, ще се подобрим, сигурен съм “.

„ Има израстване у много от младите гении в Левски, никой треньор обаче няма да ги хвърли в багра, не би трябвало да прегарят, би трябвало да са подготвени. Всеки треньор няма да пусне някого единствено тъй като е младеж, безплатно никой няма да получи нищо, би трябвало да си извоюват мястото “.

„ Почти ежедневно с Наско Сираков и Даниел Боримиров непрекъснато обсъждаме спортно-техническите неща към тима. Срещи със спонсори и такива неща, не е в моя сектор. Със Сираков и Боримиров непрекъснато приказваме за формата на тима. Времето ще покаже какво ще бъде бъдещето на Левски и развиването на този тим “, сподели още Топчо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР