Старши треньорът на казахстанския шампион Астана Григорий Бабаян говори преди

...
Старши треньорът на казахстанския шампион Астана Григорий Бабаян говори преди
Коментари Харесай

Треньорът на Астана: Лудогорец е сериозен отбор, но за нас е важно да победим утре

Старши треньорът на казахстанския първенец Астана Григорий Бабаян приказва преди първия мач от третия прелиминарен кръг на шампионата Лига Европа против Лудогорец. Двата тима си дават среща на следващия ден от 17:00 часа българско време на " Арена Астана ".

На обичайна конференция Бабаян описа какво знае за българския футбол, по-късно оцени качествата на Лудогорец, а най-после нямаше по какъв начин да се размине с въпроси за познанството си и взаимната работа с сполучливия български експерт Станимир Стоилов.

" Много добре сме осведомени с тима и въобще с целия български футбол. В последните години доста треньори от България работиха тук. От същия Лудогорец пристигна Георги Дерменджиев, който оглавяваше Ордабаси, а също по този начин Жоао Пауло, Мей Махалангу. В момента Жоржиньо Интима е в Ордабаси. Така че това е един прочут тим, а ние сме свързани за постоянно. Наблюдавахме и прелестно знаем силата на съперника. 12 години поред са първенци, всеки сезон играят групова фаза в европейските шампионати ", стартира наставникът на Астана.

" Ясно е, че това е един сериозен тим с доста първокласен асортимент на футболистите. Ние ги почитаме доста, само че си имаме свои задания, собствен проект и за нас е доста значимо да победим на следващия ден. Мисля, че в психически проект ще ни бъде малко по-леко спрямо последния домашен мач. Защото в първата среща с Динамо Загреб загубихме с 0:4, и това беше голям напън от напрежение. А от това, което виждам в този момент, психическото положение в тима малко се пооправи – на момчетата им е по-леко да се приготвят, настроението е положително. Ако всичко се подреди както би трябвало, с поддръжката на нашите последователи, дай Боже на следващия ден да спечелим ", продължи Бабаян.

Казахстанският експерт приказва и за връзката си най-успешния ментор в историята на Астана Станимир Стоилов, като разкри, че двамата са се чули преди мачовете с Лудогорец, само че самият той не го е питал нищо за мощните страни на разградчани.

" Във връзка сме със Станимир. Постоянно сме в контакт. Но по принцип аз задоволително добре знам за Лудогорец. В момента не е по никакъв начин мъчно да се събере информация. Говорихме със Стоилов, само че повече по тематиката, че той желае да пристигна на втория мач, с цел да се забележим и да си поговорим и по този начин нататък ", съобщи Бабаян

" Не съм го питал. Знам, че обича Астана, само че в това време си е българин. Така че това е малко провокативен въпрос ", показа още той.

Накрая наставникът на Астана още веднъж се върна към утрешния мач, разяснявайки, че неговият отбор ще би трябвало да употребява своето домакинско преимущество.

" Разбира се, че става дума за мощен тим, откакто хората там нямат проблеми да похарчат за прехвърляния 2, 3, 4 милиона – става ви ясно за какви футболисти приказваме. Но при всички случаи домашен мач, домакинска победа ни дава някакво преимущество, убеденост. Но няма да гадаем какво ще се случи. Нека първо да изиграем утрешния, първия мач, а по-късно ще мислим за ответния ", приключи Григорий Бабаян.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР