Старши-треньорът на женския тим на ВК Левски Любка Дебърлиева изрази

...
Старши-треньорът на женския тим на ВК Левски Любка Дебърлиева изрази
Коментари Харесай

Любка Дебърлиева: Съдиите не могат да решават мачовете

Старши-треньорът на женския отбор на ВК Левски Любка Дебърлиева изрази мнение, че съдиите не могат да вземат решение мачовете в НВЛ-жени. Тя отвърна на нападките от страна на сътрудника от Берое (Стара Загора) Петър Дочев, който съзря наклонност в арбитърството в полуфиналната серия сред двата състава, като изясни, че не е етично реферите да бъдат нападани.
 Левски - Славия
„ Преди шест месеца, в случай че ме бяхте питали, дали Левски може да играе край в НВЛ-жени, отговорът щеше изрично да е не. Преди 6 месеца Левски не бе на равнището, на което трябваше да е, с цел да играе край, въпреки че и предходната година Левски не бе на равнище, само че и игра край “, стартира Дебърлиева.

„ Класата и тимът на Марица е доста по-различен от всичко останало в България, въпреки че Берое, когато играха втория полусезон, първият мач с Марица, играха много почтено. Със сигурност за Левски ще е потребно да играе повече против Марица, който е доста мощен тим. Искам да кажа, че колкото повече играем с тимове като Берое, Марица, толкоз по-добри ставаме. На малко по-високо равнище става волейболът. И се надявам и следващата година да има такива отбори “.
 Любка Дебърлиева: Защитата беше най-силното ни оръжие
„ За съдии аз в никакъв случай не съм си разрешавала да разисквам работата им и няма да го направя, тъй като смятам, че съдиите не могат да бъдат причина за победа или загуба, изключително когато губиш геймове на по 13, на по 18. Надали съдиите вземат решение. Но у нас има единствено един или двама индивида, които го вършат и аз персонално не извинявам постъпката им. Не е етично да обвиняваш арбитър “.

Запитана за реакциите на треньора на Берое Петър Дочев, който дефинира съдийството в третия мач от полуфиналната серия с Левски като „ скандално “, Дебърлиева изясни:

„ Грешки както в негов ущърб, по този начин и в наш имаше. Само че, аз няма да отвръщам по този начин, тъй като те са хора, а не машини, а и машините бъркат “.

„ Чакайте малко, това, че аз не съм реагирала, играейки в тяхната зала от съдийски решения, не значи, че не е имало неточности “.

Що се касае до обвиняванията, че все едни и същи съдии са водили мачовете сред Левски и Берое, включително и че е имало промяна на наряда за третия мач, Дебърлиева отвърна: „ Аз не назначавам нарядите и в никакъв случай не знам кой ще е арбитър “.

„ Силите са изравнени, само че има и различен фактор – залата. Говорейки с девойките, те ми споделиха, че не се усещат добре в залата. Тя е огромна и това им се отразява. Ние сме млад тим, не можем да се абстрахираме от мащаби, светлини и цветове, това им пречи. Това имах поради като споделих, че в случай че сме играли в залата на Берое, те са щели да имат преимущество и да завоюват “, продължи Дебърлиева.

Запитана дали тимът ще може да избяга от това, че непрестанно е свързван с Данчо Лазаров, Дебърлиева сподели:

„ За страдание няма по какъв начин да избягаме от това, то ни съпътства. Мисля, че това е човек, който цялостен живот се занимава с волейбол, оказва помощ на българския волейбол и няма да е вярно да бягаме от това, в противен случай “.

„ Не мисля, че има съдийски проблеми. Мисля, че търсим под вола теле. Имаме положителни съдии на интернационално равнище. Просто на нас ни е по-лесно да се оправдаем с нещо и някой “.
„ Съдиите не пречат на волейбола. Пречат други неща. Доста неща в световен мащаб, като цяло у нас – като неналичието на финансиране. Ще ми се да има повече спонсори, повече аудитория, да вкарваме децата в залата. Не може да вкараме децата в залата, а за какво да ги вкарваме като би трябвало да вървят на британски, на математика, на български език…и в това време родителите не помнят, че спотът е дисциплинираност. Мисля, че това е проблем на целия ни спорт “, сподели Дербърлиева.
#Maritza onе win away from fifth consecutive #NVLBulgaria title, after another shutout of #Levski
Story/stats: https://t.co/gbMQrB8pdE #volleyball #Марица #Левски #НВЛ #волейбол pic.twitter.com/ALcbBIT4Ej
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) April 3, 2019 Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР