Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Може да има мачове в топ 6 на разменено гостуване

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев показа мнението си по отношение на програмата за идващия сезон в efbet Лига, която бе оповестена от Спортно-техническата комисия към БФС преди няколко дни.

„ Трябва да питате БФС. Ние също искахме предишния сезон да се играе едновременно. Не мога да разясня тях. Искахме да ни трансферират мача преди Великден, споделиха, че не сме пуснали в точния момент молба двата тима за смяна. В събота не можели да намерят дежурен пратеник, който да пристигна до Варна. Това им беше обяснението. Ако има конспирация, би трябвало да се играе едновременно “, съобщи опитният ментор в извънредно изявление пред Дарик.

Той приказва за оставането на настоящия вид първите 6 тима да играят между тях единствено по един път в плейофите: „ Мисля, че може да се откри място за мачове в топ 6 на разменено посещение. Тази година декември месец не играхме. От дребното шампионати прекъснахме в средата на ноември, не играхме декември. Сега сме 25 май, в случай че дръпне 4-5 кръга, до момента щяхме да сме свършили шампионата, в случай че се играе този формат. Това е едно опрощение. Ние изиграхме 9 мача през 3-4 дни и почти ги изиграхме. Абсурдно е да се каже, че не могат да се намерят дати, в случай, че почиваме два месеца и половина. Абсурдно е също футболистите да нямат отмора и една седмица. Не може шампионата да свърши на 10 или 11 юни и на 15 юли да почнеш. Това е месец и четири дни да почиваш и да направиш подготовка. Най-накрая би трябвало да се разбере, че в случай че футболистите ни не са здрави и не оферират артикул, футболът ни ще е по същия метод, да не е измежду най-хубавите на Балканския полуостров, камо ли в Европа. Другата тематика е, че е неуместно “.

„ Професионалната лига не взима отношение, откогато Атанас Караиванов стана президент. Ние като клубове сме го виждали два пъти, на награждаването за Купата. Този човек не е питал нито един тим от какво има потребност. Той е началник и би трябвало да пази нашите ползи. Прочетох му изявлението, в която сподели, че програмата за шампионата е съветвана с клубовете – цялостна неистина. Няма такова нещо. Няма клуб в България, който може да каже, че желае да почне новото състезание месец, откакто свършим. И да не оставиш футболистите да почиват най-малко 10 дни, това е закононарушение. Да не приказваме, че задоволително време има да се почине и да се почне на 21 юли или в края на месеца, като имаме поради, че нашите клубове ще изиграят първия кръг в шампионатите и след втория мач ще кажем да отложим. Мисля, че същото отношение би трябвало да вземе и синдикатът на професионалните футболисти. Той би трябвало да пази правата на футболистите. Тези хора би трябвало да имат отмора. Казват ти, че ще свършиш примерно на 10-11 декември и ще почиваш. Със сигурност тези 20 дни, изключително през зимата, не са задоволителни. Видяхме го и в този момент. За доста неща и формата, би трябвало да се допитват до клубовете, а не до няколко клуба “, разяснява остро тази тематика старши треньорът на „ моряците “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР