Старши треньорът на Барселона Шави приветства решението на съда да

...
Старши треньорът на Барселона Шави приветства решението на съда да
Коментари Харесай

Шави е щастлив заради Гави: Той беше наш приоритет за януари

Старши треньорът на Барселона Шави приветства решението на съда да анулира отхвърли на Ла Лига да записва контракта на младия гений Гави като състезател на първия тим, осведомиха испанските медии.

Полузащитникът на каталунците, който показва страхотна форма за тима през този сезон, подписа нов контракт през септември, който го прави състезател на първия тим, а не както бе преди този момент като член на " Б " тима.

Ръководството на Ла Лига отхвърли регистрацията на новата договорка заради финансовото положение на клуба, защото Барса надвиши тавана на заплатите си.

Въпреки че Гави можеше да продължи да играе този сезон за представителния тим като състезател на " Б " състава, той оставаше със остарялата регистрация в Ла Лига с контракт, който изтича през 2024 година и има уговорка за освобождение от 50 милиона евро. Новото съглашение, което подписа през септември, е до 2026 година с уговорка за освобождение от 1 милиард евро.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас предизвести, че клубът към момента няма да може да записва Гави и други играчи като Роналд Араухо, тъй като имат " недостиг от над 200 милиона евро ".

Съдебно решение анулира решението на Ла Лига, което зарадва Шави и проправи пътя за 18-годишния състезател да бъде  регистриран като член на техния първи тим.

" Това е страхотна вест. Това беше една от задачите, които си поставихме за този трансферен прозорец. Сега топката е в полето на Ла Лига. Щастлив съм за Гави. Това е доста добра вест за нас. Приоритетът е, че толкоз значими играчи като него са застраховани. Изглежда, че към този момент можем да го впишем с новия контракт. Не го виждам да сменя тима. Той е доста благополучен тук ", сподели Шави.

Гави има 18 мача за Барса този сезон в Ла Лига и взе участие в пет от шестте им мача в Шампионската лига.

Xavi speaks on Gavi's registration
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР