Стари железа и плочки, останали от стария мост, може да

...
Стари железа и плочки, останали от стария мост, може да
Коментари Харесай

Какво разказват спасители за трагедията в Бургас

Стари железа и плочки, останали от остарелия мост, може да са причина за гибелта на двете момчета от Бургас, споделиха морски спасители пред Нова телевизия. Те предизвестиха, че морското дъно крие доста рискове. Припомняме, че две деца на 13 и 17 години се удавиха в морето. В неделя три момчета са скочили от моста в Морската градина, с цел да плуват. Едното дете е избавено. Инцидентът сложи въпроса честа процедура ли е деца да скачат от моста и кой следи за нарушение на разпоредбите?

„ Вчера денят стартира добре. Бяхме на зелен байрак, само че към обяд вълните се подвигнаха и морето стартира да дърпа във вътрешността, минахме на червен и към 2:15 часа бе подаден сигнал, че момче е скочило на моста и се дави. Реагирахме незабавно. Отидохме с колата за спешна помощ “, споделя спасителят Петър Русев, който през вчерашния ден бе дежурен на плажа.„ Колегата стартира да се гмурка с буя, само че не можем да влезем на тази дълбочина. Около пет-шест метра е в края на моста. Затова се обадихме на водолазите от Гражданска отбрана. След час момчето бе извадено мъртво “, добави той.

„ При скока от височина към 20 метра, т.е. от втория етаж на моста се получава огромен удар, става секване и от студената вода се стигна до този съдбовен излаз “, съобщи Русев. „ На мостика в Бургас всяка година имаме произшествия, които от време на време приключват трагично. Колкото е красиво това оборудване, толкоз е и рисково. Не съумяваме на всички места да огреем, тъй като и хората, и заплахите са доста “, сподели пък морският избавител Васил Алексиев, който е и инструктор в БЧК - Бургас.

„ Морското дъно постоянно е криело рискове. Отдолу край моста има плочи, арматури, останали от остарелия мост. Призовавам хората да не употребяват това красиво оборудване за трамплин, за скачане и за други игри “, добави той.

„ Морската вода още е студена. Промяната на времето дръпна доста хора към морето, само че подготовката, която нямат през три месеца, когато бяха затворени басейните и незнанието какво да вършат в такива моменти са аргументите за удавянията. Когато тялото е нагрято, не трябва да има внезапно изстудяване, тъй като се пукат капиляри “, сподели още който индивидът, образова водните спасители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР