Starbucks може и да иска да участва в пазара на

...
Starbucks може и да иска да участва в пазара на
Коментари Харесай

Starbucks се отказа да приема биткойн

Starbucks може и да желае да взе участие в пазара на криптовалута, само че с цел да си платите чашата горещо капучино въпреки всичко ще ви трябват елементарни книжни пари. Новото решение на известната верига идва скоро, откакто тя реши да се откаже от пластмасовите сламки и разчита потребителите да прегърнат още една нова самодейност.
Starbucks към този момент подписа партньорство с нова компания за криптовалута на име Bakkt , чиято цел е да разреши на клиентите и фирмите да търгуват цифрови пари и да ги обменят в действителни по целия свят. Microsoft също взе участие в самодейността.

А Starbucks се пробва в последна сметка да се докопа точно до действителните пари.

„Нашата роля е да помогнем на клиентите да трансферират своите цифрови активи в американски долари, които да употребяват в Starbucks“, споделя Мария Смит, вицепрезидент по заплащанията във веригата.

„Важно е да уточним, че в Starbucks няма да одобряваме тези цифрови активи. Вместо това, обмяната ще трансформира такива цифрови пари като биткойн в американски долари“.

Защо въобще на шефовете на Starbucks им пука за този нов вид валута? Малко прочут факт е, че точно хранителната верига, а не Apple Pay или Гугъл Pay, е водач в мобилните безкасови разплащания в Съединените щати. А това е една позиция, където Starbucks ще желае да се задължи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР