Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова посети

...
Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова посети
Коментари Харесай

Стара Загора и „Клъстер Тракия икономическа зона“ ще си партнират в образователни проекти

Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова посети Центъра за професионално образование „ Тракия “ в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ). Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По време на обиколката тя и ръководителят на „ Клъстер Тракия икономическа зона “ инж. Пламен Панчев разискаха опциите за съдействие сред Община Стара Загора и „ Клъстер Тракия икономическа зона “ в реализиране на просветителни планове.

„ Впечатлени сме от визионерското мислене на екипа на „ Клъстер Тракия икономическа зона “ и съответно на неговия ръководител инж. Пламен Панчев, както и построената при вас симбиоза обучение – бизнес “, заключи Иванка Сотирова. Тя поздрави екипа и за работата с родителите, които да насочат децата към верния професионален избор, както и за това, че в центъра се образоват възпитаници и от селата, освен от Пловдив. „ Трябва да си партнираме, с цел да имаме триумфи, а не да се самозатваряме, една от слабите черти на нашата нация “, акцентира още зам.-кметът.

Инж. Пламен Панчев добави, че двете близки общини могат да си бъдат потребни в изработването на планове, свързани с образованието, както и с професионалната подготовка и преквалификация на фирмения личен състав.

Домакините показаха в детайли с сполучливия учебен модел на Центъра за професионално образование „ Тракия “ в Индустриална зона Раковски. В центъра, първият по рода си в България, разположен и обслужващ бизнеса в индустриална зона, с изключение на, че се квалифицират и преквалифицират чиновници от фирмите в ТИЗ, възпитаници от 4 професионални гимназии от Пловдивска област организират образователната си процедура в модерна материално-техническа база.

„ Преди месец на среща с американското посолство, с Фондация „ Америка за България “ и Американската комерсиална камара коментирахме, че Центърът за професионално образование „ Тракия “ би трябвало да се мултиплицира, първо в Стара Загора и Бургас, а по-късно и в други елементи на България. Затова дойдохме на място да забележим по какъв начин да „ копираме положителния образец “ и по какъв начин да си сътрудничим “, уточни по време на полемиката Олег Стоилов, ръководител на УС на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

На срещата участваха още Татяна Димитрова - шеф на Регионално ръководство на образованието- Стара Загора, Надя Захариева - програмен шеф „ Бизнес, предприемачество и технологии “ на Фондация „ Америка за България “, шефове на професионални гимназии и предприемачи.

Домакинът срещна гостите с новия стадий на развиване на ТИЗ - нулево-въглеродни индустриални зони, с което действително България е пионер в Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР