Стара Загора. Възпитаниците на творческите формации при Народно читалище Г.

...
Стара Загора. Възпитаниците на творческите формации при Народно читалище Г.
Коментари Харесай

Концерт под надслов „Магия и реалност“ ще се проведе в Стара Загора за Еньовден

Стара Загора. Възпитаниците на креативните обединения при Народно читалище „ Г. Бакалов 1933 “ ще поздравят със своите осъществявания жителите и гостите на Стара Загора по случай Еньовден от 18.00 часа на 24 юни на сцената пред Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В концерта „ Магия и действителност “ ще вземат присъединяване -Танцова Формация " Тракийче ", школа за поп музика и танцов клуб „ Хорце “.

Според народа, на Еньовден стартира далечното начало на зимата – споделя се „ Еньо си наметнал кожуха да върви за сняг “. Вярва се, че сутринта на празника, когато изгрява, Слънцето „ трепти “, „ играе “ и който види това, ще бъде здрав през годината. Точно по изгрев, всеки би трябвало да се обърне с лице към него и през рамо да следи сянката си. Отразява ли се тя цяла, индивидът ще бъде здрав през годината, а очертае ли се на половина – ще боледува.

Смята се, че на Еньовден другите треви и билки имат най-голяма лечебна мощ, изключително на изгрев слънце. Затова е най-добре да се берат рано сутринта преди изгрева на слънцето. Жените – баячки, магьосници, вървят сами и берат билки, с които след това лекуват и вършат вълшебства. Набраните за зимата билки би трябвало да са „ 77 и половина “ – за всички заболявания и за, заболяването без име.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР