Стара Загора. В старозагорската Детска градина №10 Светлина“ деца и

...
Стара Загора. В старозагорската Детска градина №10 Светлина“ деца и
Коментари Харесай

„Вкусна градинка“ сътвориха деца и родители в Стара Загора

Стара Загора. В старозагорската Детска градина №10 „ Светлина “ деца и родители сътвориха „ Вкусна градинка “ в двора на детското заведение. Проявата е част от самодейностите по план „ Достъп до добра храна ”, който се осъществя тук. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

„ Стъпка към смяната е да успеем да включим и други хора в екомисията ни, тъй като дружно можем да споделяме нещата с наслада и да научим, че положителния другар от детството е специфичен. За наше благополучие модерната просвета ни предлага голямо количество познания и техники, които можем да прилагаме в нашата градинка, даже когато тя се намира в сърцето на огромния град “, изясни директорката Йоанна Димитрова.

„ Споделяйки трите съществени етики в основата на Пермакултурния дизайн: грижа за земята, грижа за хората, шерване на изобилието даваме опция на деца и родители да работят, учат и изследват растенията и процесите “, добави Димитрова.

Пермакултурният дизайн е съвременна научна система от правила, практики и техники, която хората по целия свят учат, ползват и реализират невероятни резултати. Той е създаден в пустините на Австралия и джунглите на Тасмания, преподава се като образователна дисциплинираност в стотици елитни университети и колежи в Америка, Австралия и Англия и се практикува от хора на друга възраст, във всяко кътче на планетата ни. В сърцето на пермакултурния дизайн и процедура стоят няколко " съществени полезности " или етични правила, които остават непрекъснати, без значение от моментното положение и без значение от това дали ще се основават градски системи или системи за търговия, дали земята, за която се поставя грижа е единствено една саксия или цяла гора.

В работата си учители, родители и деца съблюдават седем значими правила за сигурност: задоволително пространство за придвижване и работа, естествени материали и устойчиво закрепени структури, ред и дисциплинираност при потребление на инструментите, органично чиста почва, добра хигиена след работа в градината, познаване и отбягване на отровните растения, възбрана за прилагане на химикали – пестициди, хербициди и торове.

От Общината напомнят, че детска градина „ Светлина “ получи годишната премия „ Достъп до добра храна‘2020 “. Отличието се връчва за построяването и използването на цялостна тактика за приучването на децата към здравословно хранете, построяването на привички за верен избор на потребни и здравословни храни, както и основаване на позитивно отношение към пълноценното хранене.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР