Стара Загора Стара Загора ще бъде домакин на третия Национален

...
Стара Загора Стара Загора ще бъде домакин на третия Национален
Коментари Харесай

Трети национален конкурс за млади джаз изпълнители ще се проведе в Стара Загора на 19 юни

Стара Загора Стара Загора ще бъде хазаин на третия Национален конкурс за млади джаз реализатори Стара Загора 2021 на 19 юни. Той ще се организира в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ от 11.30 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Форумът събира над 40 млади музикални гении от Стара Загора, София, Панагюрище, Бургас, Варна. Ямбол, Пловдив и други Участниците се състезават в три възрастови групи и три категории- вокалисти, инструменталисти и джаз обединения.

И тази година в състава на журито обичайно участват изтъкнати български джаз музиканти, преподаватели във висши музикални образователни заведения по дисциплината Поп и джаз изпълнителско изкуство, както и създатели от българската джазова сцена. Наградите на спечелилите ще бъдат връчени на церемония концерт в събота 19.00 часа, на открита сцена пред постройката на Община Стара Загора. (В случай на несъответствуващи метеорологични условия церемония концертът ще се организира в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “).

Инициатор и уредник на състезанието е Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ в Стара Загора, с поддръжката на Община Стара Загора и Министерството на културата. Тази година Министерство на културата още веднъж обезпечава три стипендии на отличените във втора възрастова група.
Инициативата за провеждането на състезанието е обвързвана и с разпространение на джазовото изкуство.

Входът за събитието за преподаватели, родители и придружители по време на конкурсната стратегия е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР