Стара Загора ще се включи в юбилейната десета Нощ на

...
Стара Загора ще се включи в юбилейната десета Нощ на
Коментари Харесай

Стара Загора се включва в Десетото издание на Нощ на литературата

Стара Загора ще се включи в юбилейната десета Нощ на литературата. На 12 май (сряда) от 18,00 до 21,45 часа старозагорци ще имат опцията да се срещнат с известни и вдъхновяващи персони и творби. Обособените „ читателски гнезда “ в Стара Загора ще бъдат пет.

В Къщата на арх. Христо Димов / ул. „ Сава Силов ” № 37/ от Златина Желева – преводач на усеща и потребности сред фамилиите и новородените им бебета, ще бъде показана книгата " Помощ? Помощ! " (Австрийско посолство) с създатели Томас Гебауер, Илия Троянов. " Берлински блус " (Гьоте-институт) от Свен Регенер ще може да бъде чут в Музей „ Литературна Стара Загора “ / бул. „ Руски ” № 44. Творбата ще четат Яна Ленова и Олга Клисурова. Новоиздадената книга Swing time от Зейди Смит ще бъде показана от Красимира Лекова и Нина Йовкова в кафе „ Августа “ (Регионален исторически музей/ бул. „ Руски “№42.

В Изложбена зала „ Байер “ / ул. „ Любор Байер “ 1/ Мария Козарова и Татяна Иванова  ще потопят в старозагорци в " Звездни дневници " с създател Станислав Лем. И в Регионална библиотека „ Захарий Княжески ” / бул. „ Руски ” № 44, феновете на книгате ще се насладят на творбата Бьорнстад (Посолство на Швеция) с Фредрик Бакман. Тя ще бъде показана от Мария Донева и Здравко Георгиев.

И тази година ще се чете в 14 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Шумен.

Нощ на литературата е интернационално събитие, което цели да разпространява модерни европейски създатели. Стара Загора за седми път се потапя в Нощта на литературата. Общественици, писатели и публицисти ще показват на всеки половин час, в границите на 15 минути, еднакъв фрагмент в разнообразни градски пространства, наречени „ читателски гнезда ”. След прочита му посетителите на събитието получават щемпел в тази листовка справочник и се насочат към идващото читателско гнездо. Събралите всичките 5 печата могат да вземат участие в лотария, която ще се организира в 21:45 ч. в Регионална библиотека „ Захарий Княжески ” и ще се излъчва онлайн от www.facebook.com/libstarazagora. Книги, обезпечени от Община Стара Загора, ще получат 15 участници, изтеглени на инцидентен принцип. Каним всички буйни читатели да се включат и да станат част от този книжовен празник.

Организатори на събитието са: Община Стара Загора, Библиотека „ Родина “, Книжарница в куфар, Къщата на арх. Христо Димов, Музей „ Литературна Стара Загора “, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ и Сдружение „ Етносвят България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР