Стара Загора. От 10.00 часа на езеро Загорка“, южно от

...
Стара Загора. От 10.00 часа на езеро Загорка“, южно от
Коментари Харесай

Безплатен градски тур разкрива скрити образи и символи на Стара Загора

Стара Загора. От 10.00 часа на езеро „ Загорка “, южно от ресторант „ Орфеида “ – на площадката с лодките, ще стартира завладяваща обиколка „ Образи и скрити знаци “ от поредицата безвъзмездни градски турове „ Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

По време на разходката ще се потопите в магията на облиците и знаците. Заедно ще потърсим и ще разкрием историята на някои от знаците на града. Ще се превърнем в откриватели на скрити послания и ще се опитаме да разберем по какъв начин се основават и популяризират разнообразни облици. Както нормално за участниците са готови разнообразни изненади. Партньор в това магично странствуване ще ни бъде парк- хотел „ Стара Загора “.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева, която в границите на към 1.30 часа благодарение на още двама вълшебни разказвачи Снежана Маринова, някогашен шеф на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ и краевед и Стоян Стратиев, публицист. Те ще опишат вълнуващи и неразказани истории за града и неговите облици и знаци.

Поради пандемичната конюнктура местата за присъединяване в безплатния градски тур са лимитирани до 20. Всички искащи да се включат в приключението би трябвало да се запишат авансово. Това може да стане на място в Туристически информативен център (бул. „ Руски “ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на e-mail [email protected], на уеб страницата, или на.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР