Стара Загора. Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала

...
Стара Загора. Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала
Коментари Харесай

Проверка установи, че маркировката в ремонтирания участък на автомагистрала “Тракия” между Чирпан и Стара Загора гарантира безопасността на движението

Стара Загора. Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания сектор на автомагистрала “Тракия ” сред Чирпан и Стара Загора, все още подсигурява сигурността на придвижването. Това откри инспекция на представители на Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Агенция “Пътна инфраструктура ” и Института по пътища и мостове /ИПМ/, които се отзоваха на покана от Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/ за премерване на дневната и нощната видимост на маркировката при 208-ми км на автомагистралата в дясното платно за Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството . Движението по правата беше пуснато на 16 юли т.г.

След инспекция на документа за калибриране /точност на измерването/ на ретрорефлектометъра на ЕЦТП беше открито, че апаратът е съответно калибриран и измерените стойности са според дадените в документа. При измерванията на характерностите на маркировката беше установено, че дневната видимост дава отговор на условията при започване на употребата, сподели н.с. Дафинка Пангарова от Института по пътища и мостове.

Нощната видимост при влажни условия е над условията, а нощната видимост за суха настилка е под условията за начална употреба, само че над условията за безвредна употреба /над 150 миликандела за разкош на кв. м, което е мерната единица за коефициент на бляскавост при назад отражение/, акцентира Дафинка Пангарова.

Тъй като маркировката е пусната в употреба на 16 юли, би трябвало да се изчака до 10-14 дни за настоящо премерване, според стандарта БДС EN1436 и да се направи премерване на задоволителен брой представителни сектори с нужната статистическа обработка и несигурност на измерванията, изясни специалистът от ИПМ.
След разбор на получените резултати и при определяне на несъответствия с нормативните условия изпълнителят на полагането на маркировката ще извърши премаркиране, според гаранционните условия на контракта, съобщи шефът на дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура ” в АПИ инж. Даниел Иваничков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР