Стара Загора бе запечатана в лента, в която играе една

...
Стара Загора бе запечатана в лента, в която играе една
Коментари Харесай

Кадри от Стара Загора във филм с Мария Бакалова

Стара Загора бе запечатана в лента, в която играе една от най-известните сега актриси – Мария Бакалова. Снимките на „ Това, което остава “ (What Stays After) под липите се случиха при започване на годината и увековечиха за кино почитателите един от най-модерните скейт паркове на Балканите – този в Стара Загора, както и част от двора на СУ „ Максим Горки “.

Късометражната лента наблюдава рисковото съзряване на момче по време на трагични събития, разтърсващи фамилията му. За всички персонажи, историята която се разплита е едно същинско житейско тестване. Героите застават пред болката от загубата на непосредствен човек, откриват истини, за които не са подготвени, вършат избори, които трансформират изцяло живота им, изпитват виновност, която ги разяжда. Те търсят излаз, само че остават в клопката на събитията.
-->
Мария Бакалова е специфична част от звездния каст на „ Това, което остава “, включващ още любимците на публиката - Захари Бахаров („ Игра на тронове “, Slow Horses и Мисията невъзможна: Пълна отплата – част първа, „ Под прикритие “), Елена Телбис („ Каръци “) и Маргита Гошева („ Урок “, „ Слава “ и „ Бащата “). Главната роля е поверена на Ян Лозов. Две от най-силните му подиуми в лентата са снимани точно в Стара Загора.  

Сценарият на кино лентата е написан от Димитрис Георгиев и Марий Росен. Тяхната колаборация стартира с плана „ Заедно без теб “, който става част от програмата Forum Expanded на интернационален кино фестивал в Берлин. След този опит, Димитрис Георгиев и Марий Росен вземат решение да осъществят „ ТАТКО “ – пълнометражен кино дебют, който в този момент е в постпродукция и е част от огромни кино пазари.

Режисьор на кино лентата е Димитрис Георгиев. Продуциран е от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на Мария Бакалова - Five Oceans, която основава дружно с сътрудника си - артиста Юлиян Костов (Shadow and Bone, The Toxic Avenger). Това е вторият филм, който Юлиян Костов и Мария Бакалова продуцират през компанията си, след упования игрален филм „ Триумф “ на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева, който е в постпродукция.

Проектът е финансиран от Националния кино център и се осъществя с поддръжката на Община Стара Загора, Столична община и Община Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР