Стара карта, на която се смята, че бележи мястото, където

...
Стара карта, на която се смята, че бележи мястото, където
Коментари Харесай

В Нидерландия започна масово търсене на съкровище по нацистка карта

Стара карта, на която се счита, че бележи мястото, където немски бойци са заровили богатство на стойност милиони евро по време на Втората международна война , разпали въображението на феновете иманяри в Нидерландия тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

Въоръжени с железни детектори и лопати, групи от хора се скитаха из полетата към селцето Омерен в източната част на страната, откакто картата беше оповестена от Нидерландския народен списък на 3 януари.

Счита се, че картата демонстрира къде нацистките бойци са скрили четири огромни кутии, цялостни с диаманти, рубини, злато, сребро и всевъзможни бижута , които са заграбили след взривяване на банка през август 1944 година

Опитният изследовател Ян Хензен, който живее в близкия Амеронген, описа, че е прекарал десетилетия в претършуване на региона, като за този интервал е направил редица находки, в това число е разкрил римски артефакти.

" Също като мнозина други, съм много заинтересован от новината за това богатство. Мислих за това през нощта и взех решение, че и аз ще го потърся ", изясни той.

Бившият кмет на Омерен Клаас Тамес, който в този момент ръководи фондацията, притежаваща земята, където може да е прикрито съкровището, съобщи, че схваща вълнението на хората, само че се тормози, че то може да излезе отвън надзор.

" Освен това малко се трежова, като знам, че хората ще стартират да копаят безсистемно ", призна той.

Малко след войната немски боец е дал картата на Нидерландския институт, на който е предоставено да наблюдава немските средства в страната, откакто тя е освободена от нацистка окупация през 1945 година

Изследователският файл, който съдържа картата, беше оповестен тази седмица, след приключване на оптималния  период от 75 години, през който той можеше да бъде остане конфиденциален.

Въпреки че съществуването на съкровището не може да бъде доказано сигурно, Институтът предприе няколко несполучливи опита да го откри през 1947 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР