Стар телефон с камера, мобилно приложение за домашни любимци и

...
Стар телефон с камера, мобилно приложение за домашни любимци и
Коментари Харесай

Камера и помощ от социалните мрежи пратиха „апартаментаджии” в ареста

Стар телефон с камера, мобилно приложение за домашни любимци и бързата реакция на десетки консуматори в обществените мрежи спомогнаха за бързото откриване на кражба в апартамент в столичния квартал „ Толстой”.

Изключително неприятната преживелица се разиграла в жилището на Петър Демиров. Той описа в студиото на „ Тази сутрин”, че конфигурирал на към този момент непотребно устройство стратегия, която записва видео при засечено придвижване. Целта – да следи какво прави в негово неявяване кучето му. Така при следващото известие за нов клип той видял не четириногото… а двама мъже, които умерено тършуват из жилището.
Снимка: bTV
„ Аз съм съвсем сигурен, че са търсели нещо съответно. От лятото съм касиер на блока, събираме пари за покрив”, уточни Петър, като означи, че е признателен за това, че крадците очевидно не са от най-акуратните, тъй като на записа се вижда по какъв начин няколко пъти безусловно минават около огромната сума и не я виждат.
Мъж хвана крадци в дома си посредством мобилно приложение за следене на кучета Петър употребява ежедневно приложението, с цел да следи държанието на кучетата си, до момента в който са сами у дома
Обирджиите прекарват в жилището под 5 минути, като на излизане дори си заключват. Кучето лае от самото начало, само че не атакува, преднамерено не е учено да се държи нападателно и да хапе, уточни Петър.
Снимка: bTV
След първичния потрес той викнал полиция, само че и взел нещата в свои ръце – разгласил във „ Фейсбук” записа, който доста бързо бил споделен от голямо количество хора. Още вечерта получил имената и адресите на двамата „ герои”, които в този момент са в ареста. Единият е рецидивист и може да остане за по-дълго зад решетките.



„ Аз съм признателен на всички консуматори, които споделиха видеото”, сподели Петър, който към този момент е внесъл парите за покрива на блока си в банка – за по-сигурно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР