Не съм в България. На брега на Средиземно море съм.

...
Не съм в България. На брега на Средиземно море съм.
Коментари Харесай

Анета Сотирова за брака си с д-р Борислав Стоянов: След 50 години заедно още се държим за ръка


Не съм в България. На брега на Средиземно море съм. Тази година взех решение рождения си ден да ознаменувам на сантиментална почивка единствено в компанията на брачна половинка ми. Той го заслужава. Аз го заслужавам. Прекрасно е, че и след 50 години дружно още се държим за ръка “, споделя Анета Сотирова.
Анета е освен една от най-талантливите, само че и най-усмихнатите български актриси. Тя е родена на 8 май 1948 година в София. Завършва ВИТИЗ в класа на проф. Кръстьо Мирски. Играе в доста театрални пиеси като „ Три сестри “ от Антон Чехов, „ Догодина по същото време “ от Бърнард Слейд, „ Свекърва “ от Антон Страшимиров. В киното дебютира с лентата „ Сватбите на Йоан Асен “, където влиза в облика на Белослава. По-късно това име дава на щерка си, която се трансформира в сполучлива поппевица, написа Минаха години.

Тогава, когато Карамитев я избира за Белослава, Анета е доста щастлива, тъй като е посочена измежду цяло съзвездие, а я те е единствената дебютантка на кастинга.

„ Възхищавала съм се на Апостол Карамитев още като ученичка, тъй като той живееше на прилежащата улица и постоянно го гледах от терасата. Ходеше постоянно гордо изправен, концентриран, излъчващ такова обаяние и почит. Просто беше човек от друга планета. Много сърдечен и с нас студентите. За мен най-великото нещо, без въобще да знам, че по-късно ще изиграя дъщерята на цар Иван Асен беше, че когато бях призната към този момент и се срещнахме във ВИТИЗ на стълбите, той постави ръка на главата ми и сподели: „ Анета, толкоз те желаех в моя клас, само че тук има старшинство. Това ми стигаше “, вълнува се и през днешния ден за срещите си с огромния Апостол Карамитев актрисата.

Д-р Борислав Стоянов е втори брачен партньор на актрисата. „ Имала съм две любови в живота си. Ученическата – с Росен Босев, с който пишехме и бяхме дружно с литературните кръжоци. Учехме дружно в 35-о, съветското учебно заведение. Аз бях на 16, той на 18 години. Той си пишеше, пътуваше, а аз трябваше да отпътува по систематизиране във Врачанския спектакъл. Срещата ми със пристрастеността, с оженственяването се случи, когато срещнах сегашния ми брачен партньор “, изяснява Анета . Срещнали се в Клуба на културните дейци във Враца. Сотирова – надута софиянка, сядала на една маса, а против нея на стола поставяла огромен плюшен тигър. „ Отивам, сядам, давам отговор, в случай че някой ме пита нещо, само че многознатичелно поглеждах към тигъра и му споделях: „ Виждаш ли къде попаднах! “. Представям си по какъв начин са се подсмихвали хората към мен “, черви се при загатна Сотирова. Намерила си майстора въпреки всичко в лицето на Борислав.

Семейството устоява на бурите на брачния живот към този момент над 50 години. Анета счита, че това е кармична среща, по този начин е трябвало да се случи, макар перипетиите, които са имали. „ Много пъти човек, в случай че е с по-слаба душeвност, или пък това не е неговата среща, е можел да завие зад ъгъла и да си продължи живота. Научила съм, че човек би трябвало да бъде уважаващ и обичащ себе си, с цел да може да подарява с обич и другите “, безапелационна е Анета.         
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР